Londra: Suspectul atacului din metroul londonez, inculpat pentru tentativa de omor

Un barbat in varsta de 29 de ani a fost pus sub?acuzare, duminica,?pentru tentativa de omor, la?o zi dupa atacul cu un cutit, soldat cu?doi raniti,?intr-o statie de metrou din estul Londrei.?Suspectul, Muhaydin Mire, urmeaza sa apara luni in fata instantei, a precizat politia metropolitana,?scrie AFP, citata de Agerpres.?
Anchetatori din cadrul Counter Terrorism Command (CTC) au perchezitionat un apartament in estul Londrei.
Citeste si:?Mai multe persoane au fost injunghiate la metroul din Londra, intr-un atac “terorist”
Doua persoane au fost ranite in cursul agresiunii, “tratata” ca “act terorist”, potrivit termenilor folositi de responsabilul CTC, Richard Walton, care coordoneaza ancheta.
Acest atac a avut loc la trei zile dupa ce parlamentul britanic a dat unda verde bombardarii pozitiilor detinute de gruparea Statul islamic (SI) in Siria.
De asemenea, a intervenit la mai putin de o luna dupa atentatele de la Paris, revendicate de SI (130 de morti), si la trei zile dupa un masacru in Statele Unite (14 morti), calificat ca “act terorist” de presedintele american, Barack Obama.
Mass-media britanice au informat ca unii martori l-au auzit pe atacator strigand “Aceasta este pentru Siria” pentru a-si justifica actiunea.
Contactata de AFP, politia nu a confirmat aceasta informatie.
Daca pista terorista se confirma, ar putea fi vorba despre un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *