spot_img

Lovitura pentru cluburile insolvente din Liga I. UEFA a facut un anunt categoric

Date:

de Marius Tone – Mediafax Publicat la: 27.03.2015 13:29 Ultima actualizare: 27.03.2015 13:30

Directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca raspunsul UEFA la solicitarea LPF privind posibilitatea cluburilor din Liga I aflate in insolventa de a participa in cupele europene este negativ.

“Am primit raspunsul astazi de la UEFA. Este un raspuns formal venit pe email, dar urmeaza sa fie comunicat oficial si celor de la LPF. Raspunsul este “NU”! Cluburile aflate in insolventa nu pot sa joace in cupele europene. Motivul este regulamentul UEFA, conform caruia un club care primeste protectie fata de creditori nu poate participa in cupele europene decat daca iese din insolventa cu 12 luni inainte de inceperea sezonului in care doreste sa evolueze”, a spus Duru, pentru MEDIAFAX.
Acesta a explicat ca sezonul competitional al UEFA incepe in fiecare an la 1 iunie si se incheie la 31 mai. “Un club aflat la momentul actual in insolventa nu poate solicita licenta UEFA pentru editia 2015-2016 a cupelor europene, asta e clar. Regula este urmatoarea: daca iese pana la 31 mai 2015 poate participa in editia 2016-2017 a cupelor europene. Daca iese la 1 iunie 2015 nu mai poate juca in editia 2016-2017 pentru ca trebuie sa treaca minim 12 luni. Asadar, clubul care iese din insolventa la 1 iunie 2015 poate participa abia in editia 2017-2018 a cupelor europene”, a precizat Viorel Duru.

Presedintele LPF, Gino Iorgulescu, anunta la 2 martie ca forul pe care il conduce a trimis o adresa la UEFA, pentru a afla daca gruparile din Liga I aflate in insolventa pot participa in sezonul viitor al cupelor europene. “Numai UEFA poate decide daca o echipa in insolventa poate juca in Liga Campionilor. Noi am facut o adresa la UEFA si asteptam un raspuns, pentru ca au fost situatii, cu ani in urma, au fost echipe care au jucat in cupele …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related