Lovitura pentru Traian Basescu. PMP ramane fara grup la Senat, dupa plecarile la PSD

“Nu este ceva ce mi-am dorit sau ceva care sa-mi faca placere, dar este un gest necesar pentru a putea sa-mi pastrez intacte stima de sine si respectul. (…) Dupa ce PMP si-a vazut sacii UNPR in caruta proprie si a facut pragul electoral cu votantii UNPR, fuziunea se pregateste sa fie denuntata. Cred ca asta spune mai multe despre PMP decat despre UNPR. Presedintele Basescu a facut acest anunt clar si raspicat, la sedinta Comitetului Executiv National de acum o saptamana. Congresul PMP de pe 16 iunie va deschide lucrarile cu acest denunt, care este primul punct pe ordinea de zi. Se pare ca abia asteptau sa scape de noi toti, dupa ce, unul cate unul, oameni de mare valoare din UNPR precum Cristian Diaconescu sau Ion Toma, au plecat sau au fost indepartati. Dupa ce Congresul PMP va accepta aceasta propunere, practic se valideaza despartirea oficiala a celor doua partide. Ce inseamna asta? Intr-un cuvant: Libertate! Toti cei din UNPR care au venit alaturi de PMP ca simpli membri, consileri locali sau parlamentari provenind din fostul UNPR si care activeaza in prezent in grupurile PMP au libertatea de a-si alege un nou drum politic.
Si eu aleg libertatea, asa cum stiu ca o vor face foarte multi dintre colegii mei. (…)?Pentru cei care se vor grabi sa ridice piatra: nu, nu parasesc corabia pe vreme de furtuna. Sunt ultimul care paraseste o nava in aflata in deriva, al carei capitan refuza sa o mai conduca.?
Ce urmeaza pentru mine? Sfarstiul experimentelor si intoarcerea acasa, din punct de vedere politic. (…) Aleg, constient si responsabil, sa-mi aduc aportul la stabilitate in Parlament. Ma intorc in familia mea politica, PSD. Revin in grupul PSD din Camera Deputatilor”, a scris Valeriu Steriu pe Facebook.
Un alt parlamentar de la PMP care ajunge la PSD este senatorul de Maramures Iustin Talpos. Anuntul a fost facut de presedintele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *