Lovitura puternica pentru romanii cu credite ipotecare in lei: Indicii ROBOR au atins maximul din octombrie 2014

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat de la 2,49% la 2,54%, ultimul maxim fiind atins in 20 octombrie 2014.
Si indicele ROBOR la 6 luni a inregistrat o crestere puternica, ajungand vineri la 2,65%, valoare nemaiatinsa din 27 octombrie 2014.
De asemenea, ROBOR la 9 luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale a urcat la 2,69%.
ROBOR reprezinta rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele in lei. Indicele se stabileste zilnic de BNR ca medie aritmetica a cotatiilor practicate de zece banci selectate de Banca Nationala.
BCR, Banca Transilvania, BRD si Raiffeisen Bank sunt primele patru banci din sistem din punct de vedere al activelor detinute care acorda imprumuturi ipotecare sau de nevoi personale cu dobanda legata de Robor la 6 luni. In cazul persoanelor juridice, imprumuturile, majoritare de tip revolving, au dobanda legata de Robor la 3 luni.
Evolutia dobanzilor pe piata monetara este de obicei corelata cu evolutia randamentelor la titlurile de stat. Dobanzile interbancare au scazut puternic anul trecut, iar Robor la 3 luni a inregistrat in septembrie si in octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe …

spot_imgspot_img