Lucian Sova: Vreau sa aduc infrastructura feroviara la nivelul din 1989. Trenul merge uneori mai incet ca in secolul XIX

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, spune ca in Romania trenurile merg, uneori, cu viteza cu care se circula pe calea ferata in secolul al nouasprezecelea si ca exista peste 500 de restrictii de viteza, ministrul afirmand ca, “de maniera metaforica, aproape ca avem mai multa cale ferata cu restrictii decat cale ferata buna” si precizand ca vrea sa aduca infrastructura feroviara la nivelul din 1989.

“(Trenul – n.r.) merge mai incet, uneori, decat nu in secolul XX, chiar decat in secolul XIX”, a spus ministrul Lucian Sova miercuri seara, intr-o emisiune la Romania Tv. Acesta a sustinut ca pe liniile de cale ferata din Romania exista peste 500 de puncte cu restrictii de viteza si a afirmat ca vrea sa aduca sistemul de transport feroviar “macar la standardul din 1989”, folosind nu doar fonduri europene, ci si bugetul CFR Infrastructura.”Toate tarile civilizate investesc in infrastructura de transport feroviar, nu asteapta numai fonduri europene. Noi am fost dependenti in ultimii ani exclusiv de fonduri europene. Eu am promovat ideea si a cateva rezultate apropo si de ultima rectificare bugetara, in sensul de a aloca fonduri pentru modernizarea si segmentelor de cale ferata, sau macar aducerea lor la standardul din 1989 prin eliminarea restrictiilor.
Citeste si: Lucian Sova: Termenul pentru realizarea autostrazii Sibiu-Pitesti intr-o varianta optimist-moderata ar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *