Ludovic Orban a cantat din fluier la cel mai mare festival al oierilor din judetul Sibiu

In localitatea Jina, judetul Sibiu, a avut loc, duminica, cea de-a 47-a editie a festivalului “Sus pe muntele din Jina”, cea mai mare intalnire a oierilor din judetul Sibiu si totodata cel mai vechi festival din judet.
La eveniment au participat cateva mii de persoane, dar si politicieni. Printre ei s-au aflat liderul PNL Ludovic Orban si prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan, care este si deputat de Sibiu si presedinte al organizatiei judetene a PNL Sibiu.
“Jina se mandreste cu cele mai vechi mosii romanesti, cele mai vechi scoli si traditii indelungate, dar si cu cel mai vechi festival din tara. (…) La Jina, spiritul pur romanesc, valorile crestine si traditiile locului sunt pastrate cu sfintenie! Va invit sa va bucurati si dumneavoastra de aceste locuri minunate care fac din judetul Sibiu, unul dintre cele mai puternice si frumoase judete din tara!”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.
La un moment dat, in timpul evenimentului, Ludovic Orban a cantat din fluier pentru intreaga audienta.
Pe scena festivalului au urcat zeci de nume cunoscute ale folclorului romanesc, intr-unul dintre cele mai mari spectacole anuale care au loc in judetul Sibiu.
Invitatul special al serii a fost Cristian Pomohaci, aflat la prima sa iesire publica dupa ce a fost caterisit. Acesta si-a inceput recitatul cu o intarziere de aproape o ora, dar a cantat mai bine de patruzeci de minute, fiind indelung aplaudat de mii de spectatori. “Va multumesc pentru dragostea dumneavoastra!”, le-a spus el de pe scena.
Dupa fiecare melodie, Pomohaci a primit zeci de buchete de flori si felicitari din partea spectatorilor.
“Manifestarea a fost un succes. Foarte multa lume a venit in acest an, mai multi decat in alti ani. Nu am reziliat contractul cu parintele Pomohaci, care era semnat din aprilie, pentru ca nu au fost voci contra participarii sale la festival”, a declarat Vasile Beschiu, primarul comunei Jina.
Festivalul de la Jina este deja o traditie si are loc in fiecare an, in ultimul week-end al lunii iulie. La …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *