Ludovic Orban, despre neconstitutionalitate comisiei deancheta a SPP: Iata ca CCR ne da dreptate in batalia cu PSD

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„PNL saluta decizia CCR prin care a declarat neconstitutional demersul de constituire a comisiei de ancheta a SPP. Iata, ca din nou, la a 12-a sesizare CCR ne da dreptate in batalia cu PSD si asigura, de fapt, respectarea Constitutiei, toate legile adoptate de Parlament si toate hotararile Parlamentului. Ceea ce am solicitat si am considerat ca este neconstitutional, vom astepta motivarea Curtii, este in primul rand ca aceste comisii de ancheta nu pot sa ancheteze persoane, ci fapte si institutii, iar al doilea temei important al sesizarii a fost acela ca oricum prin lege controlul asupra SPP exercitat de Parlament se exercita in mod expres prin intermediul comisiilor de aparare din Camera Deputatilor si din Senat. Iata ca o noua tentativa a PSD de a distruge credibilitatea si imaginea unei institutii care inca nu a fost capturata de PSD se izbeste de decizia Curtii Constitutionale care practic arata ca nu poti sa calci in picioare, asa cum vrei tu, orice institutie a statului roman in dispret fata de Constitutie si in dispret fata de activitatea efectiva a institutiei respective”, a afirmat Ludovic Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL care a avut loc marti la Parlament.
CCR a admis, marti, sesizarile PNL si USR referitoare la infiintarea Comisiei parlamentare de ancheta a activitatii sefului Serviciului de Protectie si Paza (SPP), Lucian Pahontu, ceea ce inseamna ca aceasta Comisie nu poate functiona.?
„Analizand continutul normativ al hotararii criticate, Curtea a constatat ca prin aceasta a fost infiintata o comisie de ancheta care nu are un obiect concret de cercetare, respectiv verificarea necesara clarificarii anumitor cauze sau imprejurari in …

spot_imgspot_img