MAE a evacuat duminica mai multi cetateni romani din Yemen

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Alti 10 cetateni romani si un membru de familie au fost evacuati, duminica, din Yemen, a informat, printr-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.
Potrivit sursei citate, este vorba despre un grup de 7 cetateni romani, evacuati din Yemen catre Khartoum (Sudan), cu un avion al Organizatiei Internationale pentru Migratie. „Acesta este primul zbor din ultimele 4 zile, perioada in care toate cursele aeriene planificate de catre Organizatia Internationala pentru Migratie, impreuna cu Uniunea Europeana, in vederea evacuarii cetatenilor straini din Yemen, au fost anulate in absenta autorizatiei de survol din partea autoritatilor competente ale Republicii Yemen”, precizeaza sursa citata.
MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice romane la Abu Dhabi si Khartoum, a mentinut legatura permanenta cu autoritatile din zona, cu cei 7 cetateni romani, cu Organizatia Internationala pentru Migratie si a monitorizat intreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen (Sana”a) – Khartoum, se mai arata in comunicat. Cetatenii romani au fost asistati de Organizatia Internationala pentru Migratie pentru indeplinirea formalitatilor de imbarcare la aeronava.
De asemenea, conform sursei citate, un alt grup de 4 persoane – trei cetateni romani si un membru de familie, cetatean yemenit – au fost evacuate in siguranta, pe cale terestra, din Taizz catre Arabia Saudita si pe tot parcursul traseului s-au aflat in legatura permanenta cu Ambasada Romaniei la Abu Dhabi. „Ambasada Romaniei la …

spot_imgspot_img