MAE confirma participarea Romaniei la receptia Ministerului de Externe din Israel prilejuita de mutarea Ambasadei SUA in Ierusalim

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„La receptia organizata astazi, 13 mai 2018, de catre Ministerul Afacerilor Externe israelian, va participa un reprezentant al Ambasadei Romaniei in Israel. In ceea ce priveste deschiderea oficiala a Ambasadei SUA la Ierusalim, nu a fost primita o invitatie de participare”, a anuntat MAE, printr-un comunicat.?
Reprezentanti ai 32 de state din cele 86 care au misiuni diplomatice in Israel au acceptat invitatia de a participa la receptia organizata de Ministerul Afacerilor Externe israelian duminica cu prilejul mutarii Ambasadei SUA la Ierusalim. Este vorba despre reprezentanti din?Albania, Angola, Austria, Camerun, Congo, Republica democrata Congo, Ivory Coast, Cehia, Republica Dominicana, Salvador, Ethiopia, Georgia, Guatemala, Honduras, Ungaria, Kenya, Macedonia, Burma, Nigeria, Panama, Peru, Filipine, Romania, Rwanda, Serbia, Sudanul de Sud, Thailanda, Ucraina, Vietnam, Paraguay, Tanzania si Zambia.
Restul delegatilor europeni, cel mai probabil, nu vor participa si nici cei ai Rusiei, Egiptului si Mexicului.
Din delegatia SUA care va lua parte la receptia de duminica va face parte?secretarul de stat adjunct John J. Sullivan, dar si fiica presedintelui SUA, Ivanka Trump, si sotul ei, Jared Kushner, secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, si 12 membri ai Congresului.
Intreg cabinetul israelian va participa la receptie.

Luni, ceremonia va fi tinuta in Consulatul SUA din cartierul Arnona al Ierusalimului, care va deveni apoi oficial ambasada Statelor Unite. La deschiderea Ambasadei SUA din Ierusalim nu au fost invitati diplomati straini, ci doar inalti oficiali din Israel si lideri politici israelieni, potrivit?haaretz.com.
Sambata, Ministerul de Externe de la Bucuresti au admis ca Romania a blocat o declaratie comuna a UE, care era criticata decizia de mutare a ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Un gest similar au facut Ungaria si Cehia. Autoritatea Palestiniana a condamnat, sambata, pozitia adoptata de cele trei state.
Gestul autoritatilor de la Bucuresti a provocat insa?nemultumirea presedintelui Klaus Iohannis, care a anuntat ca il va chema pe ministrul de Externe, Teodor Melescanu, sa dea explicatii la Cotroceni.?
Seful stsatului a declarat, sambata, la Blaj, ca Guvernul nu s-a consultat cu el cand a actionat pentru blocarea declaratiei UE, ca PSD face politica externa dupa ureche si risca sa ne scoata din UE.?
„Iata un nou exemplu cum PSD guverneaza foarte prost. Acesti pesedisti s-au folosit de lipsa unei claritati in legislatia in vigoare si au blocat un document la …

spot_imgspot_img