MAE le recomanda romanilor din Thailanda sa fie precauti, dupa multiplele explozii

Cetatenii romani din Thailanda sunt sfatuiti sa se?sa manifeste precautie pe timpul deplasarilor in zonele urbane, sa evite locurile aglomerate, sa detina asupra lor copii ale actelor de identitate si sa manifeste bunavointa in cooperarea cu fortele locale de securitate, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE), dupa ce joi si vineri, in mai multe orase au avut loc expozii.
Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se deplaseaza sau tranziteaza Regatul Thailandei ca, in intervalul 11 – 12 august, mai multe bombe improvizate, de mici dimensiuni, au explodat in regiunea de sud a Thailandei, inclusiv in statiunile turistice Hua Hin, Phuket, Khao Lak, Krabi si Phang Nga.
De asemenea, au fost raportate incendii provocate, in conexiune cu aceste incidente de securitate, in Phang Nga, Krabi si Nakhon Si Thammarat.
Potrivit MAE, nu este exclus ca si alte incidente de securitate sa aiba loc in intervalul urmator.?Armata si politia thailandeza iau masuri de restrictionare a liberei circulatii, mai ales in zonele aglomerate, pentru a controla situatia locala.
Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginii de Internetwww.mae.ro?si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” (disponibila gratuit in “App Store” si “Google Play”), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS iti poate salva viata!”.
Citeste si:?FOTO + VIDEO. 11 explozii in Thailanda: Cel putin patru persoane au murit. Zece oameni, inclusiv turisti straini, sunt raniti. Politia: Nu este un atac …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *