Mafia japoneza si-a lansat propria revista, cu o rubrica dedicata poeziei.

Yakuza, sindicatul crimei organizate din Japonia, si-a lansat propria publicatie, care include si o rubrica dedicata poeziei, informeaza Mediafax.
Potrivit mai multor ziare japoneze, primul numar al publicatiei Yamaguchi-gumi Shinpo – Gazeta clanului Yamaguchi, unul dintre cele mai puternice si importante din Japonia – a fost lansat de curand.
In mod previzibil, publicatia nu se gaseste la chioscurile de ziare obisnuite, insa cei circa 28.000 de membri ai clanului au primit acest prim numar, de opt pagini, al carui editorial este scris de seful gruparii, Kenichi Shinoda, cu scopul de a ridica moralul “trupelor” sale.
Potrivit cotidianului Sankei Shimbun, care a reusit sa faca rost de publicatie, Kenichi Shinoda le reaminteste in editorialul sau tinerelor generatii yakuza valorile si disciplina care au facut ca sindicatul crimei organizate din Japonia sa creasca in importanta in decursul deceniilor. El le spune acestora ca yakuza trece prin “timpuri grele” si ca nu trebuie sa se culce pe lauri daca vor sa-si dezvolte afacerile si sa obtina venituri.
Publicatia contine si rubrici mai “lejere”: o pagina cu jocuri (Go, Shogi), o cronica literara cu haiku (poeme traditionale japoneze) si o pagina de stiri mondene, unde cititorii pot vedea toate detaliile despre cele mai recente partide de pescuit ale sefilor clanului.
Ca si mafia italiana si triadele din China, membrii yakuza au afaceri in domenii diverse, de la jocuri ilegale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *