Magazin si muzeu masonic, deschise la Bucuresti

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Marea Loja Nationala a Romaniei a inaugurat, duminica, un magazin si un muzeu masonic ce vor functiona in incinta Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucuresti.

Din magazin se pot cumpara obiecte folosite in ritualurile masonice, precum si diverse decoruri, carti sau tablouri corespunzatoare anumitor grade, dar si diplome care se acorda fratilor sau sorturi pentru ucenici, Mare Maestru sau membrii Marelui Consiliu.

Marele Maestru al Lojei Nationale a Romaniei, Viorel Danacu, a declarat, la inaugurarea magazinului, ca desi acesta se adreseaza initiatilor din toate Marile Loje, el poate fi vizitat si de oameni obisnuiti, care pot cumpara diverse suveniruri, mai putin obiectele ce sunt folosite in cadrul ritualurilor doar de cei initiati.

Totodata, el a precizat ca din magazin se vor putea cumpara si lucruri aduse de la magazinele care apartin de Marea Loja a Frantei.

In ceea ce priveste muzeul masonic, Viorel Danacu a mai spus ca acesta adaposteste piese de mare valoare din timpul Marii Uniri, precum si medalii masonice, un model de legitmatie a unui francmason din 1945, certificate ale masoneriei romanesti, documente care au apartinut Marelui Orient al Italiei si alte diplome si medalii primite de-a lungul anilor de la constituire.

De asemenea, in muzeu sunt expuse si documente de la Marea Loja a Frantei, un document de la Mariele Orient al Italiei cu sigiliu pe ceara, carti si lucrari primite de la Paris.

„Mai avem si din Belgia documente extrem de importante care acum sunt la tradus si care vor fi puse la dispozitie fratilor”, a mai spus Marele Maestru al Lojei Nationale Romane.

La eveniment a participat si Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu al Ritului Scotian Antic si Acceptat al Frantei, Huber Greven, care a declarat ca francmasoneria exista de mai multi ani in Romania si ca, de-a lungul timpului, a suferit numeroase schimbari.

Evenimentul a fost organizat in cadrul Conventului Anual al Marii Loje Nationale a Romaniei, cu aceasta ocazie Loja Banu Mihai semnand, vineri, la Craiova, Tratatul de infratire cu Respectabila Loja Labirint din Lyon din Franta, in prezenta Marelui Maestru al Marii Loji a Frantei, Alain Graesel, si a Marelui Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei, Viorel Danacu.

Potrivit lui Danacu, delegatiile straine ale Marilor Loji prezente la Conventul Anual au participat, sambata, la Seara Culturala Europeana, intalnire la care au fost invitati si ambasadori, oameni de cultura, muzeografi de la muzee si angajati ai bibliotecilor.

Marea Loja Nationala a Romaniei este continuatoarea francmasoneriei romane regulare, traditionale si spirituale printr-o lucrare bazata strict pe principiile fundamentale universale, unanim acceptate.

Marea Loja Nationala a Romaniei este membru cu drepturi depline in Confederatia Marilor Loji Unite ale Europei, avand recunoasterea de la alte Mari Loji din Europa si de pe alte continente.

spot_imgspot_img