Mai multi bani pentru primarii, la rectificarea bugetara

Mai multi bani pentru primarii, la rectificarea bugetara / FOTO: rnews.ro

Guvernul va aproba marti prima rectificare bugetara din acest an. Primariile si consiliile judetene sunt printre principalii beneficiari, cu o suplimentare de 1,3 miliarde de lei.Guvernul va aloca sume consistente si pentru Ministerul Apararii, dar si pentru infiintarea unui cimitir in Rusia, in memoria ostasilor cazuti la datorie la Stalingrad, in al doilea Razboi Mondial. In plus, fondul de premiere pentru Loteria bonurilor fiscale va fi suplimentat cu trei milioane de lei.

Bani mai multi pentru penitenciare, la rectificarea bugetara. Guvernul va aloca Ministerului Justitiei peste 4,3 milioane de lei pentru imbunatatirea conditiilor din penitenciare si reintegrarea detinutilor. Cea mai mare suma ii revine penitenciarului pentru minori de la Bacau – 3,5 milioane de lei.
Tot la rectificare, Ministerul Apararii primeste permisiunea sa incheie contracte de pana la 650 de milioane de lei pentru repararea echipamentelor militare, echivalentul a 144 de milioane de euro. Ministerul va beneficia si de 689 de mii de lei pentru infiintarea unui cimitir al militarilor romani cazuti la Stalingrad si Cotul Donului, in al doilea Razboi Mondial. Aprobarile obtinute din partea Rusiei isi pierd valabilitatea in noiembrie 2015.
Guvernul a decis luna aceasta majorarea salariilor de care beneficiaza personalul neclerical, de la 1 octombrie, pentru toate cele 18 culte religioase din Romania. E vorba de aproape 20.000 de beneficiari, asa ca Executivul a alocat la rectificare si sumele necesare platii contributiilor de asigurari: peste 20 de milioane de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *