MAI: Alegatorii care au viza de flotant de cel putin trei luni voteaza in localitatea de domiciliu

sursa foto Mediafax Razvan Chirita
Persoanele cu drept de vot care si-au stabilit resedinta intr-o alta unitate administrativ-teritoriala cu cel putin trei luni inaintea datei alegerilor isi pot exercita dreptul de vot in unitatea administrativ-teritoriala respectiva, se arata intr-un comunicat al MAI.
Precizarea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) vine, pentru o corecta informare a opiniei publice, dupã ce in presa au fost prezentate “unele aspecte (…) cu privire la obtinerea vizelor de flotant in scopuri electorale”, spun reprezentantii institutiei.
Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), persoanele care au solicitat viza de flotant cu cel putin trei luni inaintea alegerilor locale vor putea vota in localitatea in care si-au stabilit noul domiciliu, conform Legii nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.
“Ministrul Administratiei si Internelor a cerut factorilor de decizie de la nivel teritorial verificarea cu responsabilitate a modului in care sunt puse in aplicare procedurile legale pentru stabilirea resedintei”, se mai arata in comunicat.
MEDIAFAX a relatat, la 1 martie, ca mai multi constanteni au cerut la Serviciul de Evidenta a Persoanei viza de flotant in comuna mehedinteana Salcia pe motiv ca vor lucra la o firma de constructii ce se va infiinta in zona, un primar PDL acuzand ca acestia ar fi fost adusi de un viitor candidat social-democrat la alegerile locale.
Potrivit referentului Dragos Rapcea, din cadrul Serviciului public local de evidenta persoanei Garla Mare, de care apartine comuna Salcia, in 29 februarie un numar de 13 cetateni din Constanta au depus actele pentru obtinerea vizei de flotant in comuna Salcia pentru o perioada de un an.
“Au venit in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *