Maia Sandu: Premierul Mihai Tudose a incurajat public adoptarea unui sistem electoral care va favoriza fortele pro-Kremlin

“Am aflat cu regret ca, in timp ce noi protestam impotriva abuzurilor unei guvernari care vrea sa ne duca pe calea dictaturii, premierul Tudose a incurajat public adoptarea unui sistem electoral care va favoriza fortele pro-Kremlin la urmatoarele alegeri si care inseamna sfarsitul democratiei in Republica Moldova. O lege criticata de institutiile europene, care introduce un sistem electoral ce a esuat in Romania, Georgia si Ucraina, nu poate fi potrivita pentru Republica Moldova”, a scris Maia Sandu pe Facebook.
Fostul contracandidat al lui Igor Dodon la alegerile prezidentiale le cere oficialilor romani sa nu se lase dezinfomati si sa nu uite ca guvernantii de la Chisinau au contribuit la succesul electoral al lui Dodon.
“Am aprecia ca pe viitor reprezentantii guvernului Romaniei sa fie mai atenti la ceea ce se intampla in Republica Moldova, sa nu se lase dezinformati de forte care promoveaza valori total opuse celor promovate de Romania in regiune. Sa nu uite ca guvernantii actuali, care se prezinta ca prieteni ai Romaniei, l-au aburcat pe Igor Dodon, cel mai mare romanofob, in functia de presedinte al Republicii Moldova”, sustine Sandu.
Premierul Mihai Tudose a afirmat, vineri, la Chisinau, ca adoptarea unui nou sistem electoral in Moldova nu afecteaza procesul democratic, primul-ministru apreciind ca declaratiile critice la adresa modificarilor vin dupa “o distorsionare a realitatii de neprieteni”.
Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat joi, pe Facebook, ca a promulgat legea privind trecerea de la sistemul de vot uninominal la cel mixt.
Sute de oameni, mii potrivit organizatorilor, au protestat joi, timp de peste patru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *