Mama copilului ucis la Bistrita da statul in judecata si cere despagubiri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Venita cu catuse la maini sa isi conduca copilul pe ultimul drum, Maria (Sumita) Rostas a declarat ca vrea dreptate. E a anuntat ca va actiona statul in instanta si va cere despagubiri. Femeia a fost sustinuta de toate rudele ei, care ar vrea ca asistenta maternala care a ucis copilul sa plateasca cu viata pentru ce a facut.

Maria Rostas a anuntat la inmormantarea fiului sau ca va actiona in judecata Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud, pe care o considera responsabila de moartea fiului sau, in varsta de patru ani si sapte luni, pe care i l-a luat dupa ce a fost arestata. In momentul in care femeia de 22 de ani a fost arestata, mama acesteia, Argentina Rostas, nu a putut sa aiba grija si de nepot intrucat mai avea alti sase copii de crescut. Dupa ce Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului a decis sa il ia pe Lucian, baietelul a fost dat in plasament unei alte asistente maternale, Maria Rus, care din motive financiare a fost insa nevoita sa renunte la el. Micutul a ajuns apoi in grija unui alt asistent maternal ? Marcela Fagarasan, de 38 de ani, care l-a maltratat constat timp de un an. In cele din urma, femeia a reusit sa ii puna capat zilelor. Maria Rostas, mama naturala a lui Lucian, vrea acum sa se faca dreptate si statul sa o despagubeasca pentru acest necaz, mai ales ca aceia care ar fi trebuit sa vegheze la siguranta copilului au „uitat” sa isi faca treaba mai bine de sase luni. Dupa ce a aflat de moartea fiului sa, Maria Rostas a suferit un soc, avand nevoie de ingrijiri medicale. Ea a fost adusa cu o escorta a politiei la inmormantarea fiului sau, insa a avut nevoie de ajutorul medicilor deoarece i s-a facut rau in timpul slujbei. Sustinuta de parinti, femeia a gasit puterea sa spuna ca va actiona statul in judecata pentru a plati pentru suferinta indurata de fiul ei.
Directorul Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului, Marin Rus, nu a putut fi contactat pentru o declaratie oficiala in ceea ce priveste amenintarea cu judecata facuta de mama lui Lucian. In schimb, presedintele Consiliului Judetean, Liviu Rusu (in a carui subordine se afla DGASPC), a spus ca „este regretabil ca s-a intamplat asa ceva in judetul nostru”. In rest, tacere. Autoritatile paseaza vina de la una la cealalta, singura solutie gasita de autoritatile judetene vizand angajarea unor noi asistenti maternali pentru ca cei 180 nu sunt suficienti. Ei au in grija peste 280 de copii aflati in sistemul de protectie a copilului.

Criminala va fi supusa unei expertize psihiatrice

Asistenta maternala Marcela Fagarasan din Bistrita, acuzata ca a maltratat si ucis un copil de 4 ani pe care il avea in ingrijire, va fi examinata psihiatric la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici” in regim de urgenta la inceputul lunii septembrie, desi, in mod normal, de la data depunerii cererii de catre procurori pana la examenul propriu-zis pot trece chiar si doua-trei luni. Procurorul Angela Sangeorzan, seful Sectiei Urmariri Penale din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, a declarat, miercuri, ca procurorii se grabesc cu ancheta pentru a o putea trimite pe femeie la Bucuresti, unde, la inceputul lunii septembrie, va fi examinata psihiatric la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici”. Marcela Fagarasan este arestata sub acuzatia de omor deosebit de grav, iar in dosarul deschis pe numele sau la Tribunalul Bistrita-Nasaud trebuie administrata ca proba in dosar si evaluarea psihiatrica a legistilor. De altfel, in faza preliminara a anchetei, femeia le-a declarat procurorilor ca l-a maltratat pe micut (Lucian Rostas, patru ani- n.r) deoarece fiica ei naturala, de 19 ani, avea o relatie de concubinaj cu un cetatean de etnie rroma.

spot_imgspot_img