Mancare rapida. 7 retete delicioase pentru cina gata in 30 de minute

Tot ce vrei cand ajungi acasa este sa prepare o mancare rapida pentru familie. Oare exista reteta de mancare rapida care sa fie si sanatoasa, si gustoasa, si usor de preparat. DA! Exista. Noi am gasit si ti le spunem si tie!

Iata 7 retete de mancare rapida. Sunt gata in numai 30 de minute!

Alte retete rapide gasesti aici.

Mancare rapida # 1: Supa crema de sparanghel

Portii: 4-6
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 30 de minute

Ingrediente Supa crema de sparanghel
2 linguri de unt nesarat
1 catel de usturoi, pisat
2 kg de sparanghel curatat
Sare kosher
Piper proaspat macinat
1 cana de supa de pui, fara sare
? cana de smantana grasa (plus décor)
Arpagic verde tocat marunt (pentru décor)
Marar verde tocat marunt (pentru décor)
Mod de preparare Supa crema de sparanghel
Intr-o oala mare se pune untul la topit, pe foc mediu. Se adauga usturoiul si se lasa un minut, mestecand ca sa nu se lipeasca. Se adauga sparanghelul, asezonat cu sare si piper, dupa gust. Se lasa a rumenit, pana devine auriu, aproximativ 5 minute. Se adauga supa de pui si se fierbe pana cand sparanghelul se inmoaie, dar nu-si pierde culoarea (10-15 minute).
Cu ajutorul blenderului se paseaza supa. Atentie cum manevrezi supa fierbinte. Cand este bine omogenizat, rastoarna inapoi in oala si adauga smantana. Lasa sa fiarba la foc mic, amestecand in continuu, sa nu se lipeasca. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Garniseste cu smantana si verdeata.
Pofta buna!

Mancare rapida # 2: Cotlete de porc cu usturoi si rozmarin

Portii: 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 30 de minute

Ingrediente Cotlete de porc cu usturoi si rozmarin
4 cotlete de porc
Sare kosher
Piper negru proaspat macinat
1 lingura de rozmarin proaspat, maruntit
2 catei de usturoi, pisati
? ceasca de unt topit
1 lingurita de ulei de masline
Mod de preparare Cotlete de porc cu usturoi si rozmarin
Preincalzeste cuptorul la 195 de grade. Asezoneaza cotletele cu sare si piper.
Intr-un bol amesteca untul, rozmarinul si usturoiul.
Intr-o tigaie, la foc mediu, incalzeste uleiul de masline, apoi adauga cotletele. Tine pana cand devin aurii (4 minute), intoarce pe partea cealalta (4minute). Freaca bucatile de carne din plin cu unt si usturoi.
Pune intr-o tava la cuptor continutul tigaii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *