Manchester United da simultane in mai multe tari

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Manchester United a lasat miercuri seara sa se intrevada, timp de 90 de minute, fotbalul viitorului.

Nu e vorba despre un joc uluitor, ci despre disputarea a doua partide in acelasi timp, in tari diferite! La inceput s-a spus ca o echipa de fotbal are nevoie de 11 jucatori plus cateva rezerve. Apoi, a aparut teoria ?posturilor dublate? si loturile s-au extins la 22 de fotbalisti.

Englezii, care joaca incontinuu, si in ultimele zile din decembrie, si in primele din ianuarie, au revolutionat axioma. De fapt, e nevoie de doua loturi distincte. Unul pentru campionat, cupa si alte competitii interne, altul pentru reprezentatiile de pe Batranul Continent, in cupele europene. Manchester United s-a adaptat cel mai bine si cel mai repede.

Echipa patronata de familia magnatului american Malcolm Glazer (care a platit 790 de milioane de lire sterline pentru club, dar isi cumpara hainele de la reduceri) a imprumutat metode specifice sporturilor de peste Ocean, unde fidelitatea fata de comunitatea de unde provine echipa e deja desueta, ?Diavolii? au devenit o masina de facut bani, iar fotbalul a devenit pretextul, nu cauza.

Dupa o vara in care ?rosiii? au evoluat in meciuri amicale mai mult prin Asia, Manchester United a sustinut miercuri seara primul ?simultan? de fotbal din lume!

Lotul campioanei Angliei a fost impartit in doua, ?diavolii? invingand Glentoran Belfast in Irlanda de Nord si FC Dunfermline din Scotia. Manchester United nu a primit gol in cele doua partide, pe care le-a inceput simultan (de la ora 21.45), invingand cu 3-0 pe Glentoran Belfast si cu 4-0 pe FC Dunfermline.

Antrenorul Alex Ferguson nu a asistat la niciuna dintre partidele ?istorice?, fiindca sotia l-a rugat sa o ajute sa se mute in noua casa a celor doi. Ferguson a declarat la un moment dat ca nu sunt sanse sa iasa prea curand la pensie. ?Optiunea ar fi sa raman acasa, cu nevasta. N-ati vrea sa fiti in locul meu?, a explicat scotianul hatru.

spot_imgspot_img