Manifestanti prorusi au preluat controlul asupra inca unui comisariat in estul Ucrainei

Cateva sute de persoane au luat cu asalt sediul politiei, in aceasta localitate cu aproximativ 25.000 de locuitori, aruncand cu pietre si incendiind birouri, potrivit acestui jurnalist.
Politisti, unii purtand casti de protectie si scuturi, au incercat sa le opuna rezistenta, dar au cedat in fata hotararii manifestantilor.
Guvernul proeuropean de la Kiev a anuntat ca a lansat duminica o “operatiune antiterorista” vizandu-i pe insurgentii prorusi, unii inarmati, care au preluat, in ultimele trei zile, controlul asupra unor cladiri publice in mai multe orase din estul rusofon al tarii.
Insa luni nu exista vreun semn ca are loc vreo operatiune de recucerire in zona, au constatat jurnalisti AFP.
Presedintele ucrainean cere ca ONU sa se alature operatiunii “antiteroriste”Presedintele interimar Olaksandr Turcinov a cerut luni ONU sa sustina “operatiunea antiterorista in estul” Ucrainei, a anuntat presedintia ucraineana, relateaza AFP.
“Vom primi ajutorul pe care ni-l veti acorda, pentru a efectua o operatiune antiterorista comuna in estul” Ucrainei, unde insurgenti prorusi, unii inarmati, au preluat controlul asupra unor cladiri publice in mai multe localitati, a declarat Turcinov intr-o conversatie la telefon cu secretarul general al ONU Ban Ki-moon, potrivit serviciului de presa al presedintiei.
“Profesionisti si observatori ar putea sa ateste, astfel, legitimitatea actiunilor noastre”, a adaugat el, potrivit acestei surse.
A fost imposibila obtinerea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *