Mare atentie. Toti consumatorii de banane sunt in pericol. A fost plantata prima cultura de banane care creste fara pamant

O echipa de cercetatori de la Universitatea Olandeza din Wageningen a plantat prima cultura de banane din lume care creste fara sol pentru a gasi o solutie la ceea ce se numeste boala Panama, scrie a1.ro.
Citeste si?Dieta cu banane verzi, secretul unui trup perfect. Slabeste 4 kilograme, in doar cateva zile
Un grup de cercetatori de la Universitatea din Wageningen (Olanda) a lansat in aceasta saptamana, in colaborare cu producatorul elvetian si distribuitor mondial Chiquita, prima cultura de banane fara pamant, in cadrul unui proiect stiintific care vizeaza reducerea daunatorilor tropicali mortali binecunoscuti sub numele de ,,raul de Panama”” sau ,,furia bananelor””. iincepand cu luna iulie, problema s-a raspandit extrem de mult prin cultivarea bananei Cavendish din intreaga lume, potrivit ziarului Financial Times.
Boala, cauzata de ciuperca Fusarium oxysporum, afecteaza radacinile plantelor si s-a raspandit deja pe continente asiatice si africane, America Centrala si Australia.Daca aceasta boala ajunge in America de Sud, bananele Cavendish, care sunt cele mai vandute si consumate, reprezentand 95% din totalul de banane vandute in lume, care se traduce prin 36.000 de milioane de dolari ar putea fi in pericol.
“Scopul strategiei noastre este de a diversifica productia de banane”, a explicat Gert Kema, expert in productia globala de banane la aceasta universitate olandeza. Acest profesor si colegii sai lucreaza, de asemenea, la programe de imbunatatire a acestui fruct utilizand soiuri de banane salbatice, care sunt rezistente la aceasta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *