Marea Britanie semnaleaza actiuni ostile ale Rusiei

Premierul britanic, Theresa May, a denuntat luni seara actiunile “ostile” ale Rusiei si a detaliat masurile luate de Marea Britanie pentru a-si asigura securitatea, dar a subliniat ca nu doreste un nou “razboi rece”, relateaza AFP citata de Agerpres.
“Stim ce faceti. Nu veti reusi”, a declarat Theresa May la adresa liderilor rusi in cursul unui dineu organizat de Lordul-primar al City din Londra, centrul istoric si financiar din capitala britanica, potrivit discursului transmis de cabinetul sau.
Prim-ministrul a denuntat “anexarea ilegala a Crimeii la Rusia”, sprijinul acordat rebelilor in regiunea Donbas, incalcarea “in repetate randuri” a “spatiului aerian al mai multor tari europene”, campaniile de “spionaj cibernetic”, “implicarea cu ocazia alegerilor”, actele de “piraterie asupra Ministerului danez al Apararii si Bundestagului” german.
“Rusia cauta sa faca din informatie o arma, implicand media conduse de stat pentru a difuza informatii false si imagini prelucrate cu scopul de a insamanta discordia in Vest si a ne sabota institutiile”, a continuat Theresa May. “Marea Britanie va face ce trebuie pentru a se proteja si va actiona cu aliatii sai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *