Marga: Documentul cu mandatul pentru Consiliul European i l-am trimis premierului Ponta.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, astazi, ca ministerul a pregatit deja documentul cu propunerea de mandat pentru reprezentarea Romaniei la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie, iar acesta a fost trimis premierului Victor Ponta, relateaza Mediafax.?
“Dupa ce se elaboreaza documentul, el vine pus in miscare pe ierarhie, ministrul de Externe adreseaza imediat documentul primului-ministru care ii da drumul mai departe spre presedinte, in cazul in care sigur e implicata si Presedintia. Deci, documentul de la noi a plecat, el este pe acest traseu”, a declarat Marga, dupa audierea in Comisia de politica externa a Senatului.
El a aratat ca este obligatia MAE sa pregateasca aceasta propunere de mandat pentru oficialii care reprezinta Romania la Consiliul European, indiferent ca este vorba despre presedinte sau prim-ministru, iar dupa ce documentul este finalizat “e normal” sa fie transmis premierului.
“Este obligatia fiecarui minister de Externe, si la Bucuresti, si la Praga, si la Varsovia, intre multe alte obligatii, sa pregateasca propunerea de mandat pentru cei care reprezinta Romania. Chit ca e vorba de presedinte, de prim-ministru, de ministru de Externe sau alte persoane, director general si asa mai departe. (…) Totdeauna se face un mandat. Acesta este traseul normal, un ministru se adreseaza imediat premierului, acesta este seful Guvernului”, a argumentat Marga.
De asemenea, presedintele Comisiei de politica …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *