Maria Dinulescu, “barbat” in videoclipul Depeche Mode, filmat in personalul Bucuresti-Ploiesti

Maria Dinulescu, "barbat" in videoclipul Depeche Mode, filmat in personalul Bucuresti-Ploiesti

Actrita Maria Dinulescu a filmat videoclipul “Peace” al trupei Depeche Mode intr-un tren personal care circula pe ruta Bucuresti – Ploiesti, dar si in zone din cele doua orase, astfel incat sa ilustreze trecutul comunist al Romaniei. Filmarile videoclipului au durat trei zile, iar regia apartine francezilor Jonas si Fran?ois, care au regizat si clipul “4 Minutes” al Madonnei. Pentru “Peace”, echipa a inchiriat un vagon de tren care a plecat din Bucuresti la ora 6.00 dimineata, insa poate fi zarit si un autoturism Dacia vechi. “Au vrut sa filmeze mai mult in locuri ?vintage?”, a declarat Maria Dinulescu pentru Mediafax. Actrita spune ca s-a dorit ca atmosfera sa fie una est-europeana, iar personajul pe care il interpreteaza, de fapt, un barbat, care se intoarce dintr-un trecut comunist intr-un prezent pe care nu il mai recunoaste.

Un inceput de drum

Pentru ca cei doi regizori francezi erau la prima lor colaborare cu un actor profesionist, Maria Dinulescu a spus ca s-a simtit “ca la un inceput de drum”. “Am tratat filmul ca pe un scurtmetraj (…) M-am simtit ca la facultate, cand ne uitam la filme si aveam tot felul de proiecte”, si-a amintit aceasta, adaugand ca, la secventa finala, regizorii i-au pus la dispozitie o rola de 35 de milimetri de trei minute si i-au dat libertate totala sa joace orice situatie isi doreste.

Maria Dinulescu a jucat recent in “Pescuit sportiv”, debutul in lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru, rol pentru care actrita a fost recompensata cu premiul pentru interpretare la Festivalul International de Film Independent de la Buenos Aires si la Festivalul de Film de la Salonic.

Actrita a mai jucat in productii precum “California Dreamin” (Nesfarsit)”, de Cristian Nemescu (2007), recompensat cu premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes, si “Trafic”, de Catalin Mitulescu (2004), distins cu Palme d”Or pentru scurtmetraj.

Trupa Depeche Mode, care pe 16 mai avea programat un concert la Bucuresti, in cadrul “Tour of the Universe”, a luat o pauza de turneu, anuland o serie de concerte, inclusiv cel din Capitala, din cauza ca solistul, Dave Gahan, s-a imbolnavit. Acesta a fost spitalizat de urgenta, pe 12 mai, la Atena, fiind suspectat de gastroenterita. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasa la vezica urinara.

Trupa si-a reluat turneul luni seara, la Leipzig, in Germania, existand zvonuri despre o reprogramare in cursul acestui an a spectacolului de la Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *