Marian Vanghelie ramane in arest la domiciliu

de Catalin Lupasteanu – Mediafax, Livia Ispas – Mediafax Publicat la: 13.08.2015 14:17 Ultima actualizare: 13.08.2015 14:18

Primarul suspendat al Sectorului 5 Marian Vanghelie ramane in arest la domiciliu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins cererea de inlocuire a masurii cu controlul judiciar, in dosarul in care este acuzat ca a atribuit preferential contracte de achizitii publice, in schimbul unui “comision”.

Curtea de Apel Bucuresti a luat joi in discutie contestatia formulata de Marian Vanghelie dupa ce Tribunalul Capitalei i-a respins, in 3 august, cererea de inlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar.
Dupa cateva ore de deliberari, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins solicitarea, pe motiv ca este nefondata. Decizia este definitiva, astfel ca Marian Vanghelie va fi judecat in continuare in arest la domiciliu.

Marian Vanghelie a declarat, inainte ca instanta sa se pronunte, ca vrea ca la nasterea copilului sau sa fie alaturi de Oana Niculescu Mizil, de aceea le-a cerut procurorilor sa inlocuiasca arestul la domiciliu cu controlul judiciar.
Primarul suspendat al Sectorului 5 a mai spus ca l-a calit viata si a prins curaj, astfel ca acum ii este frica “doar de Dumnezeu”. Vanghelie a mai spus ca, dupa ce a vazut ca este posibil orice, a ajuns la concluzia ca poate trece peste tot ce ar putea sa i se intample.
Intrebat daca are emotii pentru nasterea copilului sau, Marian Vanghelie a spus: “Emotiile vin pe parcurs, in momentul cand te apropii de eveniment, atunci sunt emotiile cele mai mari. Ca sa fac o gluma, cand l-a nascut prima sotie pe Alexandru, m-am dus la spital si eram cu colegul meu Piedone si sora medicala i l-a pus in brate lui. La un moment dat incepusem sa plangem amandoi si sora medicala nu stia cine este tatal”.
Primarul suspendat al Sectorului 5 a fost eliberat din arest preventiv in 10 iulie si este judecat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.
Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de DNA, in 7 iulie, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie, unele savarsite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte.
In acelasi dosar sunt judecati, sub control judiciar, si omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani, Sorin-Stefan Ciocan, pentru spalare de bani si directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.
De asemenea, procurorii l-au trimis in judecata si pe Marin Dumitru, in stare de libertate, pentru dare de mita.
Conform rechizitoriului procurorilor, in perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a cerut si a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un “comision” de 20% din incasari.
“Aceste foloase au fost pretinse si primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-si exercita atributiile de serviciu atat in vederea atribuirii de catre Primaria Sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri cat si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, conform procurorilor anticoruptie.
Anchetatorii sustin ca foloasele necuvenite la care se face referire in rechizitoriu au constat in predarea de sume de bani, incheierea si executarea unor contracte, nejustificate din punct de vedere economic, cu societati comerciale controlate de catre Vanghelie ori in legatura cu care acesta avea un interes personal, in cedarea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *