Marile branduri auto germane, in cadere libera

Guvernul Germaniei si Uniunea Europeana aveau cunostinta ca grupul auto Volkswagen folosea in Statele Unite un soft pentru inducerea in eroare a testelor privind emisiile, potrivit? Die Welt. Actiunile marilor constructori de masini sunt in cadere libera pe bursele din SUA si Europa.
Partidul Ecologist german adresase acum cateva luni o intrebare guvernului german privind existenta unor sisteme de acest fel utilizate de constructori auto germani. Ministerul german al Transporturilor oferise, pe 28 iulie, urmatorul raspuns: a”Guvernul federal sustine dezvoltarea unei normative europene care sa aiba ca obiectiv principal reducerea ulterioara a emisiilor reale ale vehiculelora”.
Raspunsul a fost interpretat de ecologistii germani ca fiind o recunoastere implicita a existentei unor sisteme care diminueaza doar emisiile inregistrate cu ocazia testelor.
a”Guvernul Germaniei ne-a spus in iulie ca stia de utilizarea acelui soft in Statele Unite; in plus, stiau ca acest sistem se foloseste la o scara extinsa. Guvernul german colabora cu industria auto, dar nu pentru reducerea nivelului emisiilor, ci pentru a se asigura ca masurarea emisiilor indeplineste standardele in graficele oficialea”, a declarat Oliver Krischer, vicepresedintele Partidului german al Verzilor, citat de cotidianul The Guardian.
Atat guvernul Germaniei, cat si Uniunea Europeana au respins acuzatiile. Ministrul Transporturilor din Germania, Alexander Dobrindt, a confirmat joi ca manipularea testelor privind nivelul emisiilor de catre Volkswagen a avut loc si in Europa, nu numai in SUA.a”Este clar ca autoritatile nu se vor concentra exclusiv pe modelele VW, ci si pe vehiculele fabricate de alte companii autoa”, a precizat ministerul.?
Seat, subsidiara spaniola a Volkswagen, a instalat la peste 500.000 de masini acel blamat software care permitea indeplinirea standardelor referitoare la poluare in timpul testelor, a anuntat joi El Pais, transmite Agerpres. Autoturismele au fost fabricate in Spania.Un purtator de cuvant al Seat a confirmat ca unele vehicule Seat cu motor diesel au fost echipate cu acel software, dar a refuzat sa precizeze cate sunt afectate.?
Declin major pentru piata auto, economia Germaniei – afectata
Actiunile BMW au scazut joi cu pana la 9% dupa ce o revista germana a relatat ca SUV-ul diesel X3xDrive 20d a emis noxe de 11 ori mai mari decat normele europene in timpul unui test pe sosea, amplificand ingrijorarea ca investigatia impotriva Volkswagen s-ar putea extinde la alti producatori.
SUV-ul BMW a fost testat pe sosea de Consiliul International pentru Transporturi Nepoluante, acelasi grup care a dat informatii ce au condus la investigarea de catre autoritatile americane a diferentei dintre emisiile motoarelor diesel ale VW in timpul testelor de laborator si ale celor pe sosea, a relatat revista Autobild, citata de Bloomberg. BMW …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *