Masca de ski, nelipsita din echipamentul amatorilor de distracție pe partie

Masca de ski, nelipsita din echipamentul amatorilor de distracție pe partie

Daca veți intra pe site-urile ce comercializeaza articole sportive destinate iubitorilor sporturilor de iarna, la categoria echipamente veți gasi cam tot ce ii trebuie unui asemenea impatimit de facut mișcare de calitate in aerul tare al munților.

Printre articolele ce sunt obligatoriu de purtat și se pot comanda online sunt și felurite modele de ochelari și maști de ski
.

Nu ignora nocivitatea radiațiilor ultraviolete cand schiezi

Masca protejeaza ochii de expunerea la razele ultraviolete ce pot fi extrem de periculoase pe partie, mai ales daca altitudinea este foarte mare, iar soarele extrem de stralucitor. Intr-o zi foarte insorita, un filtru intunecat sau tip oglinda va va proteja sigur ochii de radiațiile nocive de natura electromagnetica. Chiar daca sunt invizibile, acest lucru nu inseamna ca daca au o lungime de unda mai mica decat radiațiile luminii percepute de ochiul uman nu pot aduce prejudicii catastrofale vederii. Un filtru care neutralizeaza stralucirea zapezii de pe partie este esențial pentru orice schior care vrea ca sa se bucure de sportul sau preferat in condiții de maxima siguranța.

Un argument in sprijinul deciziei de a cumpara o masca de ski performanta, in afara de acela ca este un paravan in fața radiațiilor electromagnetice este și acela ca va poate proteja ochii și zona feței de lovituri accidentale cauzate de ramuri și de zapada ce va poate fi spulberata in fața de un alt schior aflat in fața dvs. pe partie.

Categoric, mai ales in timp ce ninge liniștit sau chiar incepe brusc ca sa viscoleasca, schiatul fara masca este extrem de dificil. O masca de schi va poate salva și in timpul unei cazaturi, pentru a nu va juli fața de o porțiune cu zapada inghețata.

Cum se alege o masca de ski?

Daca comandați prima oara o masca de schi online, trebuie sa știți clar unde o veți folosi. Așa o sa fiți in masura ca sa luați una cu un filtru optim.

Masura maștii de ski trebuie sa fie compatibila cu cea pe care o are casca. Cu cat este mai mica distanța dintre marginea maștii și marginea caștii, cu atat riscul de degeraturi și de disconfort la coborarea cu schiurile pe partie este mai mic.

Masca de schi trebuie așadar sa se potriveasca perfect cu fața persoanei ce o va purta (nu exista maști de ski universale!), sa nu existe goluri. In caz contrar, nu o sa va asigure o protecție completa in fața vitregiilor vremii de la munte.

Supapele de ventilație suplimentare ale lentilelor reduc probabilitatea de aburire a maștii de ski, lucru extrem de important pe partie.

Costul maștii este influențat puternic de calitatea lentilelor, cele de calitate inferioara sunt mai ușor de zgariat și nu permit un grad de vizibilitate foarte ridicat. Iata de ce nu va mulțumiți cu orice masca, alegeți una fabricata de catre un brand cu notorietatea in realizarea de astfel de accesorii pentru schiori.

Culoarea filtrului afecteaza percepția schiorului cu privire la mediul inconjurator.

Exista filtre pentru condiții de cer senin, innorat sau pentru schiatul de seara. Culorile pot varia foarte mult. De la galben, portocaliu, alb și, albastru, la verde sau roz. Fiecare nuanța coloristica are particularitatea sa in reflectarea realitații, dar in cele din urma, schiorul este acela care decide ce nuanța i se pare mai potrivita.

Exista și filtre 100% transparente, potrivite pentru schiatul in intuneric sau in condiții de vizibilitate extrem de scazuta. In general, o masca cu o lentila transparenta protejeaza ochii mai degraba de efectele mecanice – zapada, vant, ramuri de copaci, decat de radiațiile ultraviolete periculoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *