Masina electrica Chevrolet Volt a fost prezentata oficial

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

GM a prezentat oficial primele imagini si detalii despre varianta de preproductie a lui Chevrolet Volt. Masina are sanse reale sa ajunga primul vehicul propulsat de un motor electric care atinge intr-adevar productia de masa. Chevrolet Volt va ajunge in showroom-urile din America incepand cu 2010, dar este foarte probabil sa fie un model cu viziune globala pentru GM.

Ce aduce nou?
Chevrolet Volt inainteaza exclusiv datorita unui motor electric care produce 150 de CP si un cuplu de 370 de Nm (cuplu propriu motoarelor turbodiesel de peste 2.0 litri) la orice turatie. Practic, soferul dispune de intreaga forta a cuplului chiar din momentul 0 al accelerarii si pana la atingerea vitezei maxime de 160 de km/h.

Energia de care motorul electric are nevoie este furnizata de un pat de baterii asezate in forma de „T” cu latura mare pe axul central la masinii si cea mica sub scaunele pasagerilor din spate. Cu energia stocata in bateriile Li-Ion Chevrolet Volt se poate deplasa circa 65 de km.

Pentru a ramane la un nivel optim de incarcare, Chevrolet Volt dispune si de un motor/generator de benzina.

La interior
Chevrolet Volt dispune de toate optiunile de ultima generatie de genul ecrane cu cristale lichide sau touchscreen, USB/Bluetooth sau navigatie. Toate acestea au pretul lor, Chevrolet Volt anuntandu-se un vehicul compact „rasat” care nu poate transporta decat 4 persoane.

Masina va ajunge in fata publicului la salonul auto de la Paris si poate atunci vom afla si o estimare a pretului sau.

spot_imgspot_img