Masinile care nu se misca timp de sapte zile se confisca

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Masinile parcate pe spatiul public in sectorul 6, care nu-si misca rotile timp de 7 zile, vor fi ridicate.

Decizia a fost luata la finele saptamanii trecute de consiliul de sector. „Sunt vizate in special masinile expuse spre vanzare care stau cu lunile in parcarile amenajate si gratuite”, spune Daniel Hustea, director adjunct al Administratiei Domeniului Public si Dezvoltarii Urbane Sector 6.

Metoda de depistare a masinilor care ocupa abuziv teren nu e simpla: se vor face insemne cu vopsea pe cauciucuri si asfalt. „Daca omul isi impinge cu umarul masina, cinci centimetri mai incolo, se considera ca masina a fost miscata, si se reincepe numaratoarea celor 7 zile. Altfel n-avem cum sa facem!”, considera Hustea.

Vor mai fi ridicate si masinile sau remorcile stationate neregulamentar pe carosabil, stanjenind circulatia, dar si cele care ocupa locul de parcare al vreunui vecin, platit la ADP.

Aceluiasi regim i se supun si masinile parcate pe trotuar si care nu asigura pentru circulatia pietonilor un spatiu de cel putin un metru. Soferii care lasa acest spatiu, dar parcheaza totusi pe trotuar, se vor alege cu rotile din stanga blocate. Deblocarea costa 170 de lei pentru masinile cu greutatea sub 2.500 kg si 350 de lei pentru cele cu greutatea mai mare.

Pentru depistarea masinilor stationate neregulamentar pe drumurile publice, metoda e ceva mai simpla: un echipaj de politie va patrula in fiecare dimineata pe marile artere din sector si va filma masinile buclucase. Vor suna apoi operatorii economici care se ocupa cu ridicarea lor. „Cetatenii care si-au ridicat intre timp masinile primesc acasa amenda plus punctele de penalizare, celelalte masini vor fi ridicate”, explica directorul.

Tariful de ridicare pentru autovehiculele cu masa sub 2.500 de kg este de 200 de lei, pentru cele cu greu tatea intre 2.500 si 4.000 kg este de 400 de lei, iar pentru cele care depasesc 4.000 de kg este de 1.800 de lei. La tariful de ridicare, se adauga cel de transport, diferentiat si el, respectiv 200, 400 si 1.800 de lei, si tariful de depozitare, taxat pe zi cu 300, 600 si respectiv 2.000 de lei.
„E normal sa-i taxam mai scump pe posesorii de masini mai mari. Bataia de cap e mai mare, plus ca, in general, sunt masinile cu care fac banii, deci trebuie sa-i usture mai tare”, spune Hustea.

Proprietarii carora li s-au ridicat masinile trebuie sa sune la 021.9546 la Dispeceratul Politiei Comunitare Sector 6, pentru recuperarea acestora.

Surpriza intoarcerii din concediu

Masura luata de autoritatile sectorului 6 e bine-venita, in masura in care vizeaza numai masinile parcate cu nesimtire sau care transforma spatiul public in showroom auto privat. Ea se dovedeste abuziva insa in cazul in care un sofer plecat in concediu ar trebui sa-si plateasca un vecin sau un prieten sa-i plimbe masina lasata acasa, de teama sa nu i-o ridice primaria.

Oricum, dat fiind ca lipsa locurilor de parcare platite la ADP face ca trei sferturi dintre soferii bucuresteni sa-si parcheze masinile „ilegal”, cu siguranta firmele care ridica sau blocheaza masini in sectorul 6 vor avea mult de lucru.

Un client sigur al noii reguli instituite in sectorul 6 ar putea, fi, de exemplu, acea remorca ce are numar de Polonia care sta de cateva luni pe prima banda a bulevardului 1 Mai, fata in fata cu magazinul Billa.

Directorul ADP spune ca deocamdata nu se poate face nimic, deoarece hotararea consiliului are nevoie de aprobarea prefecturii, asa ca, timp de o saptamana, rulota va mai incomoda circulatia.

spot_imgspot_img