Masura blanda fata de medicul Alexandru Ciocalteu. Cum motiveaza instanta

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Alexandru Ciocalteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” din Bucuresti si Petruta Lazar, director economic al aceluiasi spital, sunt?cercetati in arest la domiciliu. Judecatorii motiveaza aceasta masura mai blanda fata de Alexandru?Ciocalteu prin faptul ca doctorul, desi?a luat mita pana in 2013,?are un loc de munca aducator de venituri licite, are un domiciliu stabil, dar si ca are un renume profesional incontestabil.
Tribunalul Bucuresti si-a motivat hotararea prin care a decis ca Alexandru Ciocalteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” din Bucuresti si Petruta Lazar, director economic al aceluiasi spital, sa fie cercetati in arest la domiciliu.
Citeste si:?Medicul Alexandru Ciocalteu, in arest la domiciliu
a”Instanta are in vedere imprejurarea ca inculpatul este cercetat sub aspectul savarsirii de fapte ce se retin a fi fost comise pana in anul 2013, coroborand aceste imprejurari de fapt cu circumstantele vizand persoana inculpatului si anume existenta unui loc de munca aducator de venituri licite, a unui domiciliu stabil, un renume profesional incontestabil”, se arata in motivarea instantei, citata de Digi24.
Ciocalteu a invocat in fata judecatorilor si starea de sanatate precara, dupa ce a depus la dosar o serie de documente medicale.
Judecatoarea Elena Burlan Puscas sustine in motivare ca a”nici unul dintre cei doi inculpati nu a incercat sa se sustraga de la cercetare ori urmarire penala”, asa ca se impune masura preventiva a arestului la domiciliu pentru Alexandru Ciocalteu si pentru Petruta Lazar.
Magistratul mai arata ca Ciocalteu a fost sincer cu procurorii si cu instanta de judecata, lucru care, combinat a”cu varsta si nivelul de instruire al inculpatului conduc la concluzia constientizarii de catre acesta a gravitatii faptelor pentru care este cercetat, precum si faptul ca la acest moment nu …

spot_imgspot_img