McLaren a pierdut toate punctele si plateste 100 de milioane de dolari amenda

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dupa aproape 12 ore, la Paris, Consiliul Mondial al Federatiei Internationala de Automobilism (FIA) a dat verdictul in cazul de spionaj din Formula 1, Ferrari ? McLaren: echipa anglo-germana pierde toate punctele din acest sezon acumulate in clasamentul constructorilor si plateste amenda 100 de milioane de dolari! In schimb, Fernando Alonso si Lewis Hamilton au scapat de sanctiuni si continua sa conduca in clasamentul pilotilor. Lor le-a fost oferita imunitate datorita faptului ca au colaborat cu anchetatorii, furnizand informatii pretioase acestora. In acest moment, pe primul loc in ierarhia pilotilor primele 2 locuri sunt ocupate de coechipierii de la McLaren-Mercedes, Lewis Hamilton, primul, cu 92 de puncte, si Fernando Alonso, cu 89 puncte. A fost poate cea mai lunga zi pentru Formula 1.

Totul a inceput dis de dimineata la Paris, acolo unde se afla sediul Federatiei Internationale de Automobilism (FIA). Audierile au inceput la ora 9:30. Acuzata McLaren-Mercedes i-a avut in fata celor 26 de membri ai Consiliului Mondial pe boss-ul Ron Dennis, co-proprietarul Mansour Ojjeh, managerul Jonathan Neale si reprezentantul Mercedes Benz, Norbert Haug. Dintre piloti au fost prezenti Lewis Hamilton si ?rezerva? Pedron De La Rosa, nu insa si partenerul acestuia de mailuri compromitatoare, Fernando Alonso, aflat la Spa in vederea urmatoarei etape din Campionatul Mondial. Surprinzator, intre reprezentantii acuzatorilor de la Ferrari s-a regasit si Ross Brawn! Acesta isi luase un concediu prelungit dupa retragerea lui Michael Schumacher, revenirea lui neasteptata fiind pricinuita probabil de apropierea de Nigel Stepney, acuzat de transmiterea secretelor Ferrari catre McLaren.

In data de 26 iulie, Consiliul Mondial al FIA a decis sa nu impuna sanctiuni echipei McLaren, nici in plan sportiv, nici pecuniar, desi s-a confirmat ca cei de la McLaren au intrat in posesia unor documente confidentiale apartinand echipei Ferrari. FIA a mentionat insa ca, in cazul in care in viitor se va demonstra ca aceste informatii au fost utilizate in detrimentul competitiei de Formula 1, Consiliul Mondial isi rezerva dreptul de a convoca din nou echipa McLaren, „care ar putea risca sa fie exclusa nu numai din sezonul 2007 al CM de F1, ci si din sezonul 2008”.

spot_imgspot_img