Mecanismul DORINTEI SEXUALE, descifrat de cercetatorii francezi.

Mecanismul de declansare a dorintei sexuale a fost descifrat de cercetatorii francezi care au apelat la o serie de tehnici de monitorizare a creierului, informeaza lefigaro.fr, citat de Mediafax.
O privire pe furis, o atingere delicata si dorinta apare. Cum poate fi inteles fenomenul de atractie sexuala? Putin cate putin, creierul uman dezvaluie misterele care inconjoara miliardele sale de conexiuni neuronale.
Citeste si Top 10 lucruri BANALE care iti vor imbunatati viata SEXUALĂ
Sigmund Freud a fost unul dintre primii savanti care au considerat sexualitatea umana ca fiind subiectul unui studiu de sine statator. El a descris dorinta sexuala ca pe un proces aflat la granitia dintre mental si fizic. Limitat de mijloacele din epoca, Freud considera biologia ca pe “un taram al posibilitatilor nelimitate”, o potentiala sursa de informatii “dintre cele mai surprinzatoare”.
Intrebarile despre resorturile dorintei fizice, ramase multa vreme fara raspuns, isi afla acum aceste raspunsuri putin cate putin, gratie progreselor inregistrate in domeniul imagisticii prin rezonanta magnetica functionala, care permite observarea in direct a felului in care functioneaza creierul uman.
Citeste si Vrei o VIATĂ SEXUALĂ PERFECTĂ? 6 pasi ca sa scapi de inhibitii in dormitor
La om, implicarea creierului intervine in toate stadiile comportamentului sexual, si in special in doua etape: evaluarea valorii stimulilor (“ceea ce este atractiv sexual pentru cineva este oare la fel de atractiv si pentru altcineva?”) si controlul in ceea ce priveste trecerea la actul propriu-zis.
Oamenii vor fi perceputi ca fiind atragatori in functie de numerosi factori: sex, varsta, caracteristici fizice si factori culturali. Insa, afirma Serge Stoleru, cercetator la Inserm, specialist in studiul dorintei sexuale umane, “indiferent de criteriile de atractie sau de repulsie, mecanismul creierului implica intotdeauna o zona situata deasupra orbitelor ochilor, in regiunea orbito-frontala a cortexului. Prin activarea semnalelor neuronale, se remarca faptul ca aceasta zona activeaza mecanismul de evaluare (“o gasesc pe aceasta persoana atragatoare/neatragatoare”) si placerea de a vedea in acea persoana sexual atractiva un partener sexual potential, adica se ia in considerare o experienta potential agreabila”.
Citeste si 7 lucruri pe care TOATE femeile le vor in PAT
Exista o diferenta intre barbati si femei. Atunci cand un barbat este excitat sexual de o femeie (sau invers), el este condus de impulsul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *