Medias: Circa 3.000 de oameni protesteaza fata de intentia deschiderii unui sediu Romgaz …

Aproximativ 3.000 de persoane protesteaza, marti dupa-amiaza, in fata Primariei Medias, fata de intentia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, de a deschide un sediu al societatii Romgaz la Bucuresti, ceea ce sindicalistii spun ca va insemna mutarea societatii in Capitala, potrivit Mediafax.
Protestatarii – sindicalisti din industria de gaz, angajati ai Primariei Medias si localnici – s-au strans, in jurul orei 16.00, in Piata Corneliu Coposu din oras, pentru a protesta fata de intentia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, de a deschide un sediu al societatii Romgaz la Bucuresti.
Protestatarii au pancarte pe care scrie “Gazul metan nu este ciolan”, “Gazul metan la Medias, hotii la Bucuresti”, “Medias, capitala gazului, Bucuresti, capitala intereselor” si “Anonimul ministru Nita vrea sa distruga industria gaziera”.
Participantii la miting au fluiere si vuvuzele cu care fac galagie.
Totodata, oamenii au bannere pe care scrie numele sindicatului pe care il reprezinta si orasele din care provin, fiind vorba despre Iernut, Ploiesti, Targu Mures si Medias.
Protestatarii striga “Jos Nita” si cer demisia acestuia.
La protest participa si sindicalisti din societatea Transgaz Medias, care spun ca, dupa Romgaz, compania lor ar putea fi vizata pentru mutarea la Bucuresti.
Participantii la miting au primit fluturasi de la organizatori pe care scrie “Romgaz si Transgaz inseamna 25 la suta din bugetul Mediasului, este sansa noastra sa insemnam ceva pe harta Romaniei. Nu lasa ca aceasta sansa sa ni se ia”.
La protest este prezent si primarul municipiului Medias, Teodor Neamtu.
Portestul este autorizat pana la ora 18.00, astfel de manifestatii fiind autorizate zilnic, pana in 19 aprilie, timp de doua ore.
Consiliul Local Medias s-a reunit, luni, in sedinta extraordinara si a aprobat incheierea unui parteneriat intre CL Medias si sindicalistii Transgaz si Romgaz in vederea “blocarii oricarui demers” de a muta sediile companiilor la Bucuresti.
Potrivit parteneriatului, CL Medias si sindicalistii din cele doua companii vor organiza impreuna diferite manifestari de protest pentru “a obtine o reactie de la autoritatile centrale in sensul de a renunta la aceasta decizie inoportuna”.
Potrivit liderului de sindicat Romgaz, Ioan Stoicovici, in 29 aprilie este convocata Adunarea Generala a Actionarilor Romgaz, pe ordinea de zi figurand un proiect care prevede infiintarea unui sediu secundar al societatii la Bucuresti, acesta avand rol comercial.
“Avem timp pana la acea data sa incercam sa schimbam aceasta decizie”, a declarat Ioan Stoicovici.
Primarul din Medias, Teodor Neamtu, anunta, vineri, ca va organiza, marti, un miting de protest fata de intentia deschiderii unei sucursale a Romgaz in Capitala sau chiar a transferarii sediului companiei la Bucuresti, el indemnandu-i pe locuitorii municipiului sa participe la actiune.
Totodata, Comisia de Dialog Social de pe langa Prefectura Sibiu s-a intrunit, vineri, in regim de urgenta, in urma grevei japoneze de joi de la Romgaz Medias, la intalnire participand prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea, reprezentanti ai sindicalistilor de la Romgaz, dar si reprezentanti ai principalelor confederatii sindicale din Romania.
Presedintele Sindicatului Liber Romgaz, Ioan Stoicovici, a inmanat prefectului o nota de protest in care arata ca sindicalistii resping ideea infiintarii unui sediu secundar al societatii la Bucuresti si cer autoritatilor locale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *