Medicii ies in strada din 18 septembrie si ameninta cu greva generala in noiembrie.

Actiunile de protest ale medicilor vor incepe din 18 septembrie cu pichete in fata Ministereului Sanatatii si Ministerului de Finante, astfel de actiuni urmand sa fie organizate zilnic pana in 27 septembrie, iar in noiembrie ar putea fi declansata greva generala, informeaza Mediafax.
Reprezentantii Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate au anuntat, vineri, masurile de protest care vor avea loc in perioada urmatoare.
Astfel, protestele vor incepe in septembrie cu manifestari in strada, iar in noiembrie ar putea fi declansata greva generala, cu asigurarea unei treimi din activitate, daca pana atunci guvernantii nu raspund solicitarilor medicilor.
Potrivit calendarului anuntat, intre 18 si 27 septembrie va fi organizat cate un pichet in fiecare zi in fata Ministerului Sanatatii si Ministerului Finantelor, iar in octombrie va avea loc un miting in fata Guvernului.
Reprezentamtii medicilor au mai spus ca s-ar putea sa existe si demisii in bloc, dar si anularea contractelor medicilor de familie cu casa de asigurari de sanatate.
Principala nemultumire a personalului sanitar este legata de nivelul salariilor.
Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a trimis membrilor organizatiei scrisori prin care ii anunta ca vor fi organizate proteste in strada, se arata intr-un document obtinut de MEDIAFAX.
Scrisoarea trimisa medicilor este semnata de presedintele CMR, Vasile Astarastoae, care le transmite colegilor ca sunt momente in viata fiecaruia cand trebuie sa ia decizii ce le vor influenta destinul.
“Sunt insa momente intr-o profesie cand suntem obligati sa luam decizii care vor influenta destinul profesiei. Deciziile colective vor afecta insa si destinul nostru individual. Un asemenea moment traim astazi. Colegiul Medicilor din Romania considera ca trebuie sa actionam pentru a apara independenta si respectul profesiei si profesionistilor. Aceasta este ratiunea pentru care simt nevoia sa va scriu aceste randuri. De ce acum trebuie sa actionam, sa participam? Raspunsul este foarte simplu. Numai cine vrea sa fie surd si orb nu recunoaste ca incet, incet societatea noastra este dominata de emotii negative cum ar fi invidia, ura, arivismul, impocrizia si mai ales frica, (…) ca in acest climat medicii sunt tinta campaniilor de denigrare si ca se practica dezinformarea cetatenilor”, se arata in scrisoarea trimisa medicilor si obtinuta de MEDIAFAX.
Presedintele CMR le mai transmite colegilor ca “numai cine vrea sa fie surd si orb” nu observa ca, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *