Medicina romaneasca la standarde internationale

Spitalul Ponderas din Capitala?a primit in luna aprilie acreditarea ca Centru de Excelenta in chirurgie metabolica si bariatrica din partea Surgical Review Corporation, fiind singurul spital specializat in chirurgie metabolica din Europa de Est acreditat de un for american.
Acreditarea COEMBS (Center of Excelence in Metabolic and Bariatric Surgery) a venit dupa un proces amplu de auditare atat a spitalului cat si a echipei medicale efectuat de catre o echipa de specialisti din SUA, coordonata de Phd. Neil Hutcher, Chief Medical Officer in cadrul Surgical Review Corporation din North Carolina, USA. Procesul de auditare s-a desfasurat in luna ianuarie si a constat in evaluarea a 3 componente: personalul medical, istoricul medical al pacientilor metabolici si dotarile spitalului. Astfel, in cadrul auditului au? fost analizate expertiza si experienta chirurgilor, pregatirea intregului personal in tratarea cazurilor de obezitate, numarul de peste 4.800 de operatii bariatrice realizate de echipa Ponderas, rezultatele pacientilor post operator, metodele de monitorizare a acestora si protocoalele de ingrijire, dar si dotarea intregului spital cu aparatura medicala de ultima generatie dimensionata corespunzator pentru pacientii cu obezitate.
Odata cu certificarea Ponderas ca Centru de Excelenta, a fost auditata si activitatea echipei chirurgicale, iar dr. Catalin Copaescu a primit distinctia de Chirurg de Excelenta in chirurgie metabolica si bariatrica (SOEMBS).
“Cand am pus bazele spitalului Ponderas am crezut cu tarie ca si in Romania se poate face medicina de inalta calitate, iar aceasta acreditare vine ca o confirmare ca medicina romaneasca se ridica la standardele internationale. Unul dintre argumentele care stau la baza acestei acreditari este si rata de mortalitate de 0% a pacientilor metabolici. Aceasta reusita este pentru mine o dovada ca se poate face medicina de performanta la noi in tara, de catre medicii nostri, pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *