Melescanu: Nu sprijin desecretizarea memorandumului privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

“Am venit (la biroul presedintelui Camerei Deputatilor – n.r.) sa vorbim despre programul de guvernare, despre implementarea programului de guvernare. (…) Nu am discutat despre desecretizarea memorandumului cu privire la mutarea ambasadei. (…) A fost o idee (desecretizarea memorandumului – n.r.), eu, personal, nu sprijin initiativa (de a desecretiza memorandumul – n.r.),?dar, sigur, e o hotarare pe care o va lua Guvernul, doamna prim-ministru”, a spus Teodor Melescanu.
De asemenea, ministrul de Externe a spus ca a cerut de la toate ministerele pozitii cu privire la mutarea ambasadei, astfel ca se fac analize pe acest subiect.
“Noi am cerut de la toti, in primul rand, pozitii scrise pe aceasta tema, toate ministerele. Am abordat problemele de securitate, acum lucram in MAE la problemele juridice pe care le implica o asemenea decizie si am solicitat de la ministerele cu activitati economice o evaluare si din partea lor, dupa care ne vom intalni si vom face materialul ca atare”, a mai sustinut Teodor Melescanu.
Acesta a afirmat ca a invitat si Administratia Prezidentiala la discutii, care a refuzat, pe motiv ca isi va expune punctul de vedere dupa finalizarea analizei din cadrul Guvernului.
“Am invitat Administratia Prezidentiala sa paricipe la aceste intalniri pe care le facem cu ministerele, dar raspunsul a fost ca, dupa ce se face analiza respectiva, atunci sa expuna un punct de vedere. Dupa ce se va termina evaluarea, o vom trimite preseintelui Romaniei, Parlamentului si primului ministru, pentru a putea lua o decizie comuna”, a conchis Melescanu.
Memorandumul adoptat de Guvern in luna aprilie privind mutarea ambasadei Romaniei in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea deveni public, propunerea in acest sens fiind discutata in Biroul Permanent National al PSD.
“Am discutat, intr-adevar, in Biroul National Permanent. Domnul presedinte Dragnea a pus aceasta problema s-o studiem. Si, daca se poate face, cred ca ar fi bine sa stie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *