Melescanu: Premierul Dancila a aprobat o propunere de candidatura pentru postul de ambasador in Israel. Decizia e la Iohannis

“Ieri, doamna prim-ministru a aprobat o propunere de candidatura pentru Israel. Deocamdata nu pot sa va spun. Ramane sa vedem care va fi decizia presedintelui. Oricum, inainte de a obtine agrementul nu putem sa facem publice numele”, a sustinut Teodor Melescanu, la Parlament, potrivit Mediafax.
Intrebat daca sunt mai multe propuneri, acesta a raspuns negativ.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, in 12 martie, ministrului de Externe, Teodor Melescanu (ALDE), o propunere de ambasador pentru Israel.
“Este mai mult de un an de cand Romania nu are ambasador in Israel si nu este in regula absolut deloc. (…) Ministrul de Externe trebuie sa faca propunerea. Si premierul va avea un punct de vedere, noi, in coalitie, vom avea un punct de vedere pe propunerea care trebuie sa mearga la presedinte. Dar orice propunere de ambasador se semneaza de catre presedinte si se contrasemneaza de primul-ministru. Dar ca sa existe aceste propuneri trebuie sa plece propunerea”, a spus Dragnea.
Melescanu: Am inceput evaluarea ambasadorilor, va fi una cantitativa si calitativa
Intrebat daca a inceput evaluarea ambasadorilor pe care o solicitase liderul PSD, Liviu Dragnea, Melescanu a raspuns: “Da, sigur, a inceput, am primit de la practic toate ambasadele materialele respective si incercam sa facem acum o evaluare cantitativa si calitativa a acestor raspunsuri”.
In privinta nemultumirii lui Dragnea fata de activitatea multor ambasadori, potrivit careia Romania nu este reprezentata corespunzator la nivel economic, ministrul de Externe a sustinut ca este loc de mai bine.
“Bineinteles ca problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, inclusiv prin programul de guvernare al nostru. Ceea ce ministerul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *