Membru CA al Hidroelectrica: “Nu stiu de ce s-a cerut insolventa companiei”

Membru CA al Hidroelectrica: “Nu stiu de ce s-a cerut insolventa companiei”

“Nu stiu, nu am fost la acea sedinta si nici nu am vazut analiza pe care s-a bazat acesta decizie. Nu pot sa ma pronunt”, a declarat luni Todea, pentru Mediafax.
Inclusiv presedintele CA al producatorului de electricitate, Remus Vulpescu, a declarat pentru Ziarul Financiar ca nu stie nimic despre cererea de intrare in insolventa.
Vulpescu si Todea au fost numiti in Consiliul de Administratie de Ministerul Economiei, care controleaza Hidroelectrica.Intrucat atat Todea, cat si Vulpescu sustin ca nu au participat la luarea deciziei reiese ca solicitarea pentru intrarea in insolventa a fost adoptata de Ionica Raicu (reprezentant al Ministerului Economiie), Iulian Butnaru (reprezentantul Ministerului Economiei) si Oana Truta (reprezentant al Fondului Proprietatea)
Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Hidroelectrica si care numeste patru membri ai Consiliului de Administratie, a aratat intr-un comunicat ca decizia de a solicita intrarea in insolventa a fost luata de Consiliul de Administratie.
“Hotararea privind cererea de intrare in insolventa a fost luata de Consiliul de Administratie al Hidroelectrica SA, iar MECMA, in calitate de actionar, nu interfereaza in niciun fel in procedurile judiciare in care sunt implicate societatile comerciale cu capital de stat pentru a nu influenta in niciun mod instantele de judecata”, se arata in comunicatul Ministerului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *