Mercedes face saltul care o apropie de liderii BMW si Audi. Vezi ce vanzari au!.

Mercedes s-a apropiat mai mult de cei doi lideri ai segmentului premium BMW si Audi, o data cu anuntarea vanzarilor pentru luna iulie. Producatorul din grupul Daimler a avut in luna iulie cea mai mare crestere a vanzarilor dintre cei, potrivit Bloomberg.
Luna iulie a adus cresteri de 20% pentru Mercedes (116.790 unitati), de 14% pentru BMW (128.594 unitati), respectiv 9.8% Audi (131.300). Audi a depasit din nou BMW luna trecuta, pentru a treia oara in primele sapte luni ale anului. Pe de alta parte Mercedes ramane producatorul care se apropie cu pasi marunti de pozitia de lider, in timp ce lupta intre BMW si Audi este mai crancena ca niciodata.
Luna iulie probabil va ramane una de referinta pentru acest an financiar al Mercedes, avand in vedere rezultatele neasteptat de bune. Vanzarile au fost propulsate mai ales de lansarea noului Clasa S, nava amiral a Mercedes, dar si de dublarea vanzarilor pentru modele ca A, B sau CLA. De asemeni Clasa E a inregistrat o crestere de 26%.
“Mixul de modele tinere ne va ajuta sa generam cresteri in continuare si in a doua parte a anului,” a delcarat?Joachim Schmidt, director de vanzari, in cadrul unui raport emis luna aceasta de Mercedes. Analistii privesc ascensiunea lui Clasa S ca pe un lucru extraordinar pentru Mercedes, avand in vedere ca marca auto se confrunta cu o serioasa problema privind imbatranirea flotei. Limuzina de lux a Mercedes probabil va fi varf de lance pe piete precum China sau SUA, acolo unde exista un apetit mai ridicat pentru sedanuri.
Permanenta inclestare dintre BMW si Audi
Vanzarile in primele sapte luni ale anului pastreaza ierarhia mondiala stabilita in ultimii ani, cu BMW in frunte, urmat de Audi si abia pe locul al treilea, de Mercedes. Iar vanzarile inregistrate sunt graitoare, cu BMW numarand?932.848 unitati (+8,4%), Audi?911.800 (+6,9%) iar Mercedes,?811.227 (+8,1%). Astfel in timp ce Mercedes pare sa priveasca de la distanta lupta stransa dintre primii doi producatori, reuseste, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *