Merkel, anunt de ultima ora despre planul Eurogrupului pentru datoriile Greciei

Zona euro va analiza o restructurare limitata a datoriilor Greciei, daca Atena vor respecta termenii celui de-al treilea program de sustinere financiara, a declarat cancelarul german Angela Merkel, care a insistat ca apartenenta statului elen la euro exclude taierea directa a acestora, scrie Mediafax.

Liderii zonei euro vor lua in considerare prelungirea maturitatilor si reducerea dobanzilor obligatiunilor elene numai dupa o prima evaluare a respectarii de catre Grecia a angajamentelor pentru mai multa austeritate si reformare a pietei muncii, “nu acum ci atunci”, a spus liderul german, relateaza Bloomberg. “Dorinta Greciei de a ramane in zona euro exlude un haircut clasic, respectiv stergerea a 30%-40% din datorii, intrucat incalca legislatia europeana”, a afirmat Merkel intr-un interviu acordat duminica la televiziunea germana ARD.
Ea a adaugat ca ceea ce conteaza este rezultatul acestor negocieri care au durat atat de mult timp. “Imaginati-va doar ca cu orice alta tara care are datorii mai mari ca ale Greciei, am intra intr-o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *