Merkel: Cresterea taxelor ar fi “otrava” pentru economia Germaniei

Cancelarul german Angela Merkel

Cresterea taxelor ar fi “otrava” pentru economia Germaniei, a declarat cancelarul german Angela Merkel, in contextul campaniei pentru alegerile parlamentare programate in luna septembrie, transmite Bloomberg.
Merkel a reluat dupa o vacanta de doua saptamani campania propriei formatiuni, CDU, respingand acuzatiile ca are o abordare excesiv de precauta. Cancelarul a invocat divergente de opinie “foarte clare” cu opozitia social-democrata in privinta taxelor. Peer Steinbrueck, candidatul desemnat de social-democrati (SPD) pentru postul de cancelar in eventualitatea in care partidul va forma guvernul, a promis ca va majora taxele.
“Pot indica multe controverse” intre marile partide, a afrmat Merkel intr-un interviu acordat postului de televiziune Phoenix. Merkel incepe miercuri un tur electoral care include 56 de orase germane.Cu mai putin de sase saptamani ramase pana la alegeri, Merkel vrea sa apere avansul din sondaje al CDU in fata SPD, care nu a reusit sa reduca decalajul, in pofida atacurilor politice tot mai agresive …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *