Mesajul lui Klaus Iohannis, dupa sinuciderea omului de afaceri Ilie Vonica

de Adina Osan – Mediafax, Diana Stancovici Publicat la: 04.06.2014 18:07 Ultima actualizare: 04.06.2014 18:08

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a transmis, miercuri, un mesaj de condoleante familiei Vonica, spunand ca Ilie Vonica “a fost alaturi de comunitatea sibiana in cele mai importante momente, constientizand apartenenta la aceasta”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Vestea tragicei morti a doctorului Ilie Vonica m-a intristat profund. Pe langa calitatea sa de doctor, pe langa statutul sau de om de afaceri, doctorul Ilie Vonica a fost alaturi de comunitatea sibiana, de administratia locala, in cele mai importante momente, constientizand apartenenta la aceasta. De aceea, cu siguranta, vom simti cu totii lipsa doctorului, omului de afaceri, dar mai ales a omului Ilie Vonica”, scrie Klaus Iohannis intr-un comunicat de presa.
Primarul Sibiului afirma ca gandurile sale se indreapta spre “familia foarte greu incercata in aceste momente”.

“Gandurile mele se indreapta acum spre familia sa, foarte greu incercata in aceste momente. Dumnezeu sa dea putere acestei familii si Dumnezeu sa il ierte pe cel care a fost doctorul Ilie Vonica”, mai scrie Iohannis.
Trupul lui Ilie Vonica a fost depus, miercuri dupa-amiaza, la capela Bisericii din Groapa din municipiul Sibiu, in prezenta unor rude, dar si a unor sibieni care l-au cunoscut sau i-au fost pacienti. Inainte de sosirea cortegiului, a fost adusa o coroana mare, din trandafiri si cale rosii, din partea membrilor familiei.
Rudele omului de afaceri au spus ca acesta si-a iubit foarte mult sotia, pe care o considera nevinovata.
“Cum sa nu se supere? El a fost un om corect, foarte corect. Un om cinstit a fost! O sa vada Sibiul ce a pierdut. Un om ca el… Nu a spus ca ar fi suparat. Poate din cauza ca sotia… sigur… e nevinovata. I-a fost greu sa o stie acolo si nu a rezistat. Inima lui a cedat. Asta este. A fost o presiune mare sa isi stie sotia acolo, nevinovata. O iubea foarte mult. 30 de ani, va dati seama, foarte mult o iubea”, a afirmat Maria Gandila, verisoara primara a omului de afaceri.
“Toata lumea a fost ajutata de el. El cu Dana (Ioana Daniela, sotia lui Ilie Vonica – n.r.) erau de nedespartit. Erau nedespartiti de 30 de ani. Au avut o relatie speciala. Peste tot, numai “Dana mea” era. Fata era ca ochii lui din cap. O iubea foarte mult, nici nu se poate spune cat. Nu stim ce va fi. Sa o intareasca Dumnezeu pe fiica lor”, a declarat, la randul ei, Victoria Radu, o alta verisoara a lui Ilie Vonica.
Dupa depunerea sicriului la capeta, portile curtii bisericii au fost inchise si sunt pazite de angajatii unei firme de paza. Familia a decis ca accesul in incinta capelei sa fie permis doar rudelor si prietenilor apropiati.
Potrivit membrilor familiei, inmormantarea este programata pentru duminica si va avea loc in cimitirul Bisericii din Groapa, familia Vonica avand aici un cavou.
Ioana Vonica a solicitat Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti sa fie eliberata din arest pentru a putea participa la inmormantarea sotului sau, cererea fiind transmisa de procurori conducerii arestului Capitalei, potrivit unor surse din Politie.
Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a murit, marti dupa-amiaza, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns in stare foarte grava dupa ce s-a aruncat de pe acoperisul locuintei sale, de la o inaltime de circa opt metri.
Surse judiciare spuneau ca omul de afaceri a lasat in locuinta sa de pe strada Andrei Muresanu din municipiul Sibiu o scrisoare de cinci pagini in care isi explica gestul, dar familia a insistat ca aceasta sa nu fie data publicitatii.
Ilie Vonica a explicat in scrisoare ca arestarea sotiei si problemele firmelor sale l-au determinat sa isi ia viata, el cerandu-i, totodata, iertare sotiei si sa aiba grija de fiica lor, potrivit unor surse judiciare. Documentul este adresat sotiei, careia Ilie Vonica i-a scris ca nu poate trai “singur”, stiind ca ea este “acolo”, adica in arest.
Aceleasi surse au precizat ca, din discutiile avute cu apropiatii familiei Vonica, s-a stabilit ca omul de afaceri a refuzat sa manance …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *