Mesajul prezidential pentru politicienii francezi care se opun aderarii Romaniei la Schengen

de Andi Manciu – Mediafax Publicat la: 29.09.2013 14:38 Ultima actualizare: 29.09.2013 14:39

?Presedintele Traian Basescu a declarat, astazi, ca francezii sunt mai deranjati de “furtisagurile” romilor decat de faptul ca ii “fura gulerele albe cu miliardele”, precizand ca mesajul sau catre politicienii francezi, in problematica Schengen, este ca “totul are o limita!”.
“As face un comentariu la adresa politicienilor francezi, este simplu: totul are o limita, nu poti sa invoci minoritarea roma care este la Paris pentru Schengen. Schengen este cu totul altceva, si minciuna ca daca nu intram in Schengen nu vor mai fi tigani, romi, in Franta este demontabila cu ochiul liber. Romania nu e in Schengen si romii sunt acolo. Dar Franta de ce nu acceseaza bani de la UE destinati problemei roma. Asa cum Romania acceseaza bani pentru programe pentru romi, si Franta poate accesa bani”, a afirmat Basescu.

El a precizat ca in cazul Schengen se asteapta ca Germania “sa ramana corecta”.
Seful statului a tinut sa sublinieze ca nu l-a auzit pe presedintele Frantei exprimandu-se in aceasta chestiune, dar a precizat ca va “discuta sigur” in luna octombrie la Consiliul European.
“Trebuie sa ramanem totusi in niste standarde europene. Nu ne mai poate reprosa nimeni ca justitia ascunde infractori, nu ne poate reprosa nimeni ca nu ne-am dotat frontierele. Sigur, daca este un semn de intrebare este cat de corecti sunt oamenii de la frontiere si asta e mai greu de evaluat, dar nu au decat sa faca sondaje. Pot sa trimita …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *