METEO. Cum va fi vremea de Revelion

In noaptea de Anul Nou, vremea va fi rece, insa in prima zi a anului 2017 temperaturile vor fi in crestere, iar vantul va slabi in intensitate, potrivit meteorologului?de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Constanta Vilciu, citat de Agerpres.
“Ninsori foarte slabe se vor mentine in sud-estul tarii, insa doar la inceputul zilei de 31 decembrie. Apoi vor fi doar ceva norisori duminica. Inclusiv vantul va slabi in intensitate in noaptea de Revelion si nu vom mai avea acele intensificari atentionate cu Cod galben pentru ziua de maine (vineri-n.r.) si maine noapte”, a explicat Constanta Vilciu.
Potrivit acesteia, in 31 decembrie si 1 ianuarie 2017, vremea va fi rece in majoritatea zonelor, geroasa noaptea si dimineata, in Centru, in Subcarpatii getici si izolat in nordul teritoriului.
Cerul va fi variabil, spre senin, cu innorari in cursul zilei in sud-estul si sudul tarii unde doar pe arii restranse, trecator va mai ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari pe crestele montane inalte, iar in primele ore ale intervalului si in sudul Moldovei, Baragan si Dobrogea, a explicat meteorologul citat.
In perioada mentionata, temperaturile maxime se vor incadra intre minus 6 si 5 grade, iar cele minime intre minus 13 si minus 3 grade, mai scazute in depresiuni, spre minus 18 – minus 19 grade in estul Transilvaniei. Pe spatii mici, dimineata si local noaptea, in zonele mai joase va fi ceata asociata cu chiciura.
In Capitala, vremea va fi rece, in special dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil cu unele innorari pe parcursul zilei, cand vor fi ceva conditii de ninsoare slaba, la inceputul intervalului. Vantul va sufla slab si moderat, temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar cea minima va fi de minus 8 – minus 6 grade.
Pentru duminica, 1 ianuarie, meteorologii anunta ca vremea se mentine rece, local geroasa, in special in regiunile centrale, insa la amiaza valorile de temperatura vor fi in crestere fata de cele din intervalul precedent.
Astfel, cerul va fi variabil spre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *