METEO. Cum va fi vremea in ultimul weekend din luna iulie

Vremea se va ameliora in urmatoarele zile, anunta Administratia Nationala de Meteorologie. Cerul va fi variabil, cu innorari, averse si posibil descarcari electrice, cu precadere in cursul zilei, in sud-estul teritoriului si pe arii restranse in nord, nord-est, centru si in zonele de munte.
La Bucuresti, cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei, cand vor fi conditii pentru ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima, in usoara crestere fata de ziua precedenta va fi de 27…28 de grade, iar cea minima se va situa in jurul a 16 grade.
Vineri, in tara, vantul va prezenta intensificari la munte, iar in prima parte a intervalului, temporar si in restul tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 de grade in depresiunile intramontane si 31…32 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre 9 grade in estul Transilvaniei si 20 de grade pe litoral si in Dealurile de Vest.
La munte, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul intensitatii ploilor comparativ cu intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in prima parte a intervalului, cand se vor semnala averse si descarcari electrice in zona Carpatilor Orientali si de Curbura si doar pe arii restranse in restul zonei montane. Vantul va prezenta intensificari in special pe parcursul zilei, cu viteze mai mari pe creste. Valorile termice nu vor avea variatii importante fata de ziua anterioara.
Sambata, in tara, vremea va continua sa se incalzeasca, astfel incat in regiunile sud-vestice si sudice va deveni calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si ploi slabe de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice, dupa-amiaza, dar numai izolat, in special in zona de munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, indeosebi pe creste. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *