METEO. Vreme instabila in urmatoarele doua saptamani. Prognoza pentru intervalul 10 – 23 aprilie

In urmatoarele doua saptamani, vremea va continua sa fie oscilanta, cu intervale in care temperaturile vor fi specifice perioadei, dar si cu zile in care valorile termice vor inregistra o scadere semnificativa, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).?
BANAT
In primele doua zile de prognoza, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decat in mod normal la aceasta data, iar media maximelor va fi de 19-20 de grade. In data de 12 aprilie se va resimti o racire de aproximativ 5 grade, apoi, pana joi, 20 aprilie, media maximelor pe intreaga regiune va oscila, in general intre 16 si 19 grade.
In ultimele zile de prognoza, vremea se va incalzi din nou, maximele termice urmand sa atinga, in medie, 21 – 22 de grade. Media temperaturilor minime va avea variatii intre 3 si 6 grade in prima saptamana si intre 6 si 8 grade, in cea de-a doua.
Probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse si, in general, moderate cantitativ va fi mai ridicata in data de 11 aprilie si din nou dupa data de 15 aprilie. In restul intervalului, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurta durata.
CRISANA
La inceputul intervalului de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, cu o medie a valorilor termice diurne de 19 – 20 de grade. In urmatoarele doua zile se va raci, iar media temperaturilor maxime va ajunge la 14 – 15 grade. Ulterior, in intervalul 13 – 19 aprilie, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, iar media maximelor se va incadra intre 16 si 18 grade.
In ultimele zile de prognoza, vremea se va incalzi, pana la o medie regionala a maximelor de 20 de grade. Variatia mediilor termice nocturne va fi intre 2 si 5 grade in prima saptamana, respectiv intre 6 si 8 grade in cea de-a doua. Probabilitatea de averse, pentru scurte intervale de timp chiar intense, va fi mai mare in data de 11 aprilie si, din nou, dupa 15 aprilie.
TRANSILVANIA
?Dupa ce in primele doua zile de prognoza se va inregistra o medie a valorilor maxime de temperatura de 17 – 18 grade, in data de 12 aprilie se va resimti o scadere a acesteia, pana in jurul a 12 grade. Ulterior, regimul termic va fi caracterizat in general de o crestere a temperaturilor diurne, urmand ca, dupa data de 20 aprilie, sa se atinga, in medie, maxime termice in jurul a 20 de grade.
Temperaturile minime vor fi in crestere pana pe 12 aprilie, cand media acestora va fi de 4 grade, apoi vor scadea, astfel ca joi, 13 aprilie, se vor situa in apropierea pragului de inghet. Trendul general al temperaturilor va fi de crestere, mai semnificativa in ultimele zile ale intervalului de prognoza, atunci cand se va ajunge la o medie pe intreaga regiune de 6 grade. Vor fi conditii pentru averse aproape in fiecare zi pe arii mai extinse si in general moderate cantitativ in data de 11 aprilie si, din nou, dupa 15 aprilie.
MARAMURES
Prima saptamana va debuta cu o vreme mai calda decat in mod normal la aceasta data, media maximelor termice urmand sa atinga 18 grade. In zilele de 11 si 12 aprilie, temperaturile vor scadea treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va incalzi, astfel ca in data de 16 aprilie media maximelor va fi de 16 – 17 grade.
La inceputul celei de-a doua saptamani, se va racori usor, apoi valorile termice vor fi din nou in crestere, mai accentuata la finalul intervalului de prognoza, atunci cand se vor inregistra, in medie, 22 de grade. Media temperaturilor minime va oscila, in prima jumatate a intervalului de prognoza, intre 1 grad si 4 grade, iar in cea de-a doua intre 4 si 6 grade. Vor fi conditii de averse aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse si mai intense marti, 11 aprilie, si din nou dupa data de 15 aprilie.
MOLDOVA
In primele doua zile de prognoza, vremea se va incalzi, iar media maximelor diurne va ajunge pana la 20 de grade. In data de 12 aprilie se va raci semnificativ, cu aproximativ 6 – 7 grade, apoi se va incalzi din nou, astfel ca in intervalul 13 – 19 aprilie media temperaturilor maxime va avea variatii, in general intre 15 si 18 grade.
In ultimele zile de prognoza va fi si mai cald, iar media maximelor termice va ajunge la 20 de grade. Media temperaturilor minime se va situa intre 2 grade in dimineata zilei de 13 aprilie si 7 grade in weekend-ul care va incheia intervalul de prognoza. Probabilitatea de averse pe arii relativ extinse si mai intense va fi in data de 11 aprilie si, din nou, dupa data de 16 aprilie. In restul intervalului doar pe arii restranse vor fi posibile ploi slabe de scurta durata.
DOBROGEA
Vremea se va incalzi usor pana in data de 11 aprilie, cand media maximelor termice va atinge 15 grade. Miercuri, 12 aprilie, se va raci pana la o medie de 12 grade, apoi, pentru doua zile, valorile termice vor fi din nou in crestere, astfel ca in data de 14 aprilie se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *