Metoda revolutionara de tratare a cancerului de prostata

Extirparea organului bolnav, pe langa tratamentul ?medicamentos, ar putea creste sansele de supravietuire a bolnavailor.
Extirparea pe cale chirurgicala a prostatei, urmata de administrarea unui cocteil de medicamente, ar putea revolutiona tehnicile de tratare a pacientilor ?diagnosticati cu cancer avansat al acestei glande.
Pacientii care fac aceasta operatie si urmeaza un tratament medicamentos beneficiaza de o dublare a sanselor de supravietuire la 14 ani dupa ?diagnosticare, in comparatie cu pacientii care opteaza doar pentru ?tratamentul cu medicamente, afirma autorii acestui studiu, realizat de ?cercetatori din Marea Britanie si Suedia, informeaza dailymail.co.uk., citat de Mediafax. Daca rezultatele studiului vor fi confirmate de o serie de teste viitoare, atunci tratarea cancerului de prostata in stare avansata ar putea fi “revolutionata”, spun ?autorii studiului.
Cancerul de prostata reprezinta cea mai frecventa forma de cancer in randul barbatilor britanici. In aceasta tara, boala afecteaza aproximativ 41.000 de persoane in fiecare an si face aproximativ 11.000 de victime.
Cancerul avansat, care este raspandit si la alte organe din corp, este tratat in mod obisnuit cu medicamente ce inhiba sinteza acelor hormoni masculini de care celulele canceroase au nevoie pentru a creste.
Pacientii diagnosticati cu cancer de prostata traiesc, in medie, cinci ani dupa ce incep sa primeasca medicamente ce blocheaza sinteza de testoste?ron.
In acest studiu, cercetatorii britanici si suedezi au incercat sa afle daca extirparea prostatei, in combinatie cu o terapie hormonala, ofera rezultate mai bune decat simplul tratament medicamentos.
Jumatate din cei 1.400 de barbati din acest studiu au beneficiat de o extirpare a prostatei inainte de inceperea administrarii de medicamente ce blocheaza sinteza de testosteron. Ceilalti pacienti au primit doar tratament medicamentos. Un numar de 321 de pacienti din al doilea grup au murit in timpul studiului – de doua ori mai mult decat numarul decedatilor din primul grup.
Desi prostatectomia radicala (extirparea prostatei) este folosita in stadiile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *