Metrorex a incheiat asigurare RCA pentru calatori. Valoarea despagubirilor, 1 milion de euro in caz de accident

In baza contractului, urmeaza a fi semnata o polita de asigurare formata din urmatoarele componente: asigurare de raspundere civila a persoanelor juridice fata de terti, in conformitate cu conditiile de asigurare – limita maxima 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe intreaga perioada asigurata, asigurarea raspunderii operatorului de transport feroviar fata de terti, in conformitate cu conditiile de asigurare – limita maxima 100.000 euro/pe eveniment, asigurarea facultativa de accidente a pasagerilor/calatorilor, in conformitate cu conditiile de asigurare – limita maxima 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe intreaga perioada asigurata.
“Conform contractului, Asigurarea Romaneasca – Asirom Vienna Insurance Group SA acorda despagubiri pentru prejudicii produse calatorilor in caz de accidente/incidente feroviare produse in activitatea de transport calatori pe liniile de metrou”, precizeaza compania intr-un comunicat.
Metrorex aminteste ca in luna noiembrie 2016 a fost publicat in SEAP anuntul pentru demararea procedurii de achizitie pentru serviciile de asigurare de raspundere civila generala, pentru prejudicii produse calatorilor in caz de accidente/incidente feroviare produse in activitatea de transport calatori pe liniile de metrou.
In urma anuntului au fost depuse patru oferte si anume: Asigurarea Romaneasca – Asirom Vienna Insurance Group, prin Globasig Broker de Asigurare, Generali Romania Asigurare Reasigurare, Omniasig Vienna Insurance Group si Gothaer Asigurari Reasigurari.
Castigatorul licitatiei a fost ofertantul Asigurarea Romaneasca – Asirom Vienna Insurance Group SA, pe baza pretului cel mai mic si o propunere tehnica in conformitate cu solicitarile Metrorex.
Durata contractului (perioada in care asiguratorul se obliga sa presteze serviciile) este de un an de la emiterea si primirea politei de asigurare.
“Necesitatea privind incheierea unei asemenea asigurari, respectiv o asigurare civila in caz de pagube produse calatorilor in caz de accidente/incidente feroviare, deriva din obligatiile stabilite de legislatia aplicabila pentru operatorii de transport si nu ca urmare a unor experiente anterioare, respectiv din HG nr. 117/2010, art. 13, lit. “h” – operatorii economici care desfasoara operatiuni de transport feroviar pe calea ferata sau pe reteaua de transport cu metroul au, in principal, urmatoarele obligatii: sa ia toate masurile necesare pentru acoperirea raspunderii sale civile in caz de accidente si/sau incidente in timpul furnizarii serviciilor de transport pe calea ferata sau pe reteaua de transport cu metroul pe care le efectueaza”, subliniaza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *