Metroul se va uni cu RATB-ul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Regia Autonoma de Transport Bucuresti si compania Metrorex vor fi comasate intr-o noua institutie, denumita Autoritatea Metropolitana de Transport, conform unui proiect de act normativ, elaborat de Ministerul Transporturilor. Ministrul Ludovic Orban a declarat, ieri, ca proiectul de infiintare a Autoritatii a fost finalizat si va trimis Guvernului in perioada urmatoare.

Potrivit ministrului, Autoritatea Metropolitana de Transport va fi subordonata Guvernului si va avea statut de coordonator principal de credite si se va ocupa de managementul traficului, de proiectele de dezvoltare a companiilor Metrorex si RATB, cat si de partea de cale ferata, care va fi cuprinsa in cadrul Autoritatii. Orban a mentionat ca finantarea Autoritatii se va face de la bugetul de stat, venituri proprii si alte credite, interne sau externe. „Autoritatea Metropolitana va coordona nu numai transportul public, ci si toate proiectele de modernizare ale companiei Metrorex si de cale ferata, care va fi cuprinsa in administrarea institutiei”, a spus Orban.

Ministrul a mai adaugat ca Autoritatea va fi condusa de catre un consiliu, format din 11 membri, din cadrul urmatoarelor institutii: Ministerul Transporturilor, Primaria Municipiului Bucuresti, autoritati judetene si locale, Ministerul Finantelor si Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

spot_imgspot_img