Mezelurile favorizeaza aparitia cancerului la stomac

Mezelurile favorizeaza aparitia cancerului la stomac

Mezelurile sunt printre cele mai periculoase alimente. O confirma din nou specialistii, care atrag atentia ca daca sunt consumate regulat si in cantitati mari, mezelurile cresc riscul de imbolnavire.

Principalul motiv pentru care ar trebui sa reducem consumul de mezeluri il reprezinta aditivii pe care-i contin – nitrati, nitriti de sodiu si potasiu. Acestia din urma sunt responsabili de aparitia cancerului la stomac. La fel de periculosi sunt monoglutamatul de sodiu si caragenanul, ultimul provocand cancerul colorectal.

Un alt aditiv, folosit ilegal de producatori, este amidonul modificat. Acesta retine multa apa si inlocuieste, de fapt, carnea.

Potrivit lui Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, 14 portii de mezeluri pe luna cresc cu aproape 80% riscul aparitiei unei forme de boala pulmonara obstructiva cronica, una dintre primele cinci cauze de deces in tarile vestice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *