Microsoft se pregateste sa ATACE iTunes si Amazon. …

0
1

Microsoft va lansa, marti, serviciul de muzica pe internet, care va fi disponibil incepand de marti posesorilor de console Xbox si de saptamana viitoare utilizatorilor Windows 8, concurand cu nume consacrate precum iTunes, Amazon.com, Spotify sau Pandora, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Utilizatorii Xbox Music vor putea asculta muzica gratuit in regim nelimitat pe computere tablete, serviciul fiind finantat prin publicitate, a anuntat luni compania.
Pentru clientii care doresc sa acceseze serviciul de pe consola Xbox sau de pe telefoane mobile, serviciul costa 9,99 dolari pe luna, a declarat Scott Porter, unul dintre managerii proiectului.
Clientii vor avea optiunea sa cumpere melodii si albume, ascultarea de continut achizitionat eliminand componenta de publicitate a serviciului.
Citeste si:
Windows 8 poate fi comandat in SUA de la 70 dolari; in Romania va fi disponibil in urmatoarele zile
De asemenea, pentru inlaturarea “reclamelor” utilizatorii de PC si tableta vor putea plati abonamentul de 9,99 dolari.
Microsoft incearca astfel sa atraga clienti de la magazinele media ale Apple si Amazon.com, precum si ascultatori de la “posturi de radio” precum Spotify si Pandora.
“Microsoft castiga astfel un serviciu solid pe partea de muzica, de care au nevoie de cativa ani, si extinde brandul Xbox in zona de media si divertisment. Un serviciu gratuit de ascultat muzica, cu reclame odata la 15 sau 20 de minute, ar putea fi foarte convingator. Ar putea exercita presiuni uriase asupra unor companii precum Spotify sau Pandora”, comenteaza pentru Bloomberg Michael Gartenberg, analist la compania de cercetare de piata …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here